Cum să îţi baţi joc de 10 milioane de euro: buruieni şi pomi uscaţi la un proiect european inaugurat recent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bastionul din Timişoara nu este nici pe departe ce ar trebui: un obiectiv care să fie „magnet” pentru turişti. Nici nu este de mirare că imobilul în care s-au investit 10 milioane de euro este pustiu. Spaţiile verzi sunt neîngrijite, arbuştii ornamentali s-au uscat, iar pe terasă creşte fân.

În loc să devină un obiectiv reprezentativ pentru tot judeţul, Bastionul din Timişoara devine încet încet o ruşine a oraşului. După ce s-a investit aici „o căruţă de bani” autorităţile locale şi judeţene, care au în patrimoniu clădirea, nu au fost în stare să pună la punct un sistem de management prin care zona să prindă viaţă. Singurii timişoreni care mai populează Bastionul sunt skaterii şi rollerii care vin aici să facă giumbuşlucuri. Lor li se adaugă cele două-trei perechi de miri care aleg ca şi locaţie pentru pozele de nuntă Bastionul.

Bastionul de 10 milioane de euro inaugurat de Elena Udrea: fân şi plante uscate în loc de spaţiu verde

În rest, obiectivul nu a atras niciun eveniment cultual important, aşa cum a fost promis, cu excepţia evenimentelor „culturale” de la discoteca de fiţe Zambara. În tot acest timp, spaţiul verde din Bastion arată exact ca păşunea de la Şag. Unde şi unde câte un petic de verdeaţă răsărit de la mama natură, mulţi pomi, care de care mai exotici, uscaţi şi crengi căzute la întâmplare. Vina pentru penibilul din Bastion este, ca de obicei, undeva la mijloc. Autorităţile spun că firma care a făcut lucrarea nu şi-a făcut bine treaba şi trebuie să refacă spaţiul. În acelaşi timp, nici nu s-au întreţinut spaţiile verzi, deasupra porţiunii de clădire care aparţine Primăriei Timişoara fiind o adevărată fâneaţă. 




CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA FOTOGALERIE CU PLANTELE USCATE ÎN PARTEA DE BASTION A CONSILIULUI JDEŢEAN


Vezi un articol complet pe această temă, ce spunea Elena Udrea la inaugurarea Bastionului, dar şi ce spun acum autorităţile responsabile mâine în 
 

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite