Cum arăta Cadillacul patriarhului Justinian din anul 1972. Mai erau trei exemplare de acest gen în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patriarhul Justinian Marina, cel care a condus Biserica Ortodoxă Română în perioada 1948-1977, a avut o maşină extrem de rară pentru acele vremuri din România.

Patriarhul Justinian Marina, al trelea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, s-a aflat la conducere în perioada 1948-1977. Este cunoscut ca fiind patriarhul care a acceptat colaborarea dintre Biserica Ortodoxă şi autorităţile comuniste. O fotografie postată pe blogul volganeagra.blogspot.ro arată limuzina cu care patriarhul Justinian se plimba în 1972. Este vorba de un Cadillac Fleetwood Brougham.

„Cadillac-uri din acea perioadă mai existau în ţară: fosta maşină a ambasadorului american se afla la Lugoj la un inginier minier, mai era un exemplar în Timişoara, decapotabila de la Buftea, şi înca o decapotabilă în zona Neamţ, exemplar care a fost descoperit recent şi complet restaurat. Sigur mai erau si altele... Exemplarul patriarhului a înlocuit alt Cadillac din 1946”, scrie autorul blogului volganeagra.blogspot.ro. 

Şi patriarhul Teoctist, conducătorul BOR între 1986-2007, avea o maşină Cadillac. Este vorba de un model fabricat în anul 1979. 
 

Cadlllac Teoctist FOTO evz.ro

Cadillacul are a aparţinut patriarhului Teoctist FOTO evz.ro

Patriarhul Daniel, actualul conducător al BOR, a avut mai multe limuzine de serviciu. A avut un Audi A8, primit de la Porche România, a trecut apoi la Mercedes E-Classe, care valora cam 100.000 de euro, iar acum are un Volkswagen Phaeton.

Mercedesul patriarhului FOTO realitatea.net


Mercedes E-Clase pentru patriarhul Daniel FOTO realitatea.net

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite