Condamnat definitiv la şase ani şi opt luni de închisoare, „Stăpânul Timişoarei” cere anularea sentinţei pentru că a fost „ascultat” de SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Udrea a încercat să scape după condamnare, dar a fost prin în Italia FOTO pressalert.ro
Sorin Udrea a încercat să scape după condamnare, dar a fost prin în Italia FOTO pressalert.ro

Aflat în Italia, unde a fugit după pronunţarea sentineţi finale prin care a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare, cunoscutul interlop Sorin Udrea, supranumit şi „Stăpânul Timişoarei”, solicită anularea sentinţei prin care a fost condamnat. Prin avocatul său, Udrea invocă hotărârea CCR care scoate SRI din anchetele penale.

Printr-o cerere înregistrată la Tribunalul Timiş, prin avocat, Sorin Udrea şi Viorel Cosma, condamnaţi la şase ani şi opt luni, respectiv cinci ani de închisoare, solicită revizuirea sentinţei prin care au fost condamnaţi. În documentul intrat în posesia „Adevărul”, avocatul lui Udrea şi Cosma arată că, printre altele, cei doi au fost condamnaţi şi pentru o tâlhărie asupra lui Samir Dragan, acuzaţiile de tâlhărie fiind probate prin mărturia lui Samir Dragan şi prin interceptări telefonice.

„La nivelul DIICOT Timişoara s-a constituit un dosar penal pentru săvârşirea de către numitul Dragan Samir a infracţiunii de mărturie mincinoasă, cauză în care, din cunoştinţele subsemnaţilor au fost luate şi măsuri preventive”, arată avocatul celor doi condamnaţi unul din motivele de revizuire.

Al doilea motiv invocat pentru revizuire este decizia Curţii Constituţionale prin care realizarea interceptărilor cu ajutorul SRI şi a altor organe ale statului este neconstituţională. „În ceea ce priveşte cel de-al doilea caz de revizuire, apreciem că este incident în cauză, având în vedere că hotărârea de condamnare a subsemnaţilor a avut la bază interceptările convorbirilor telefonice efectuate în cauză de către alte organe specializate ale statului (n.r. SRI)”, se mai arată în documentul depus la instanţă de avocatul lui Sorin Udrea şi al lui Viorel Cosma.

Ultimul termen în acest proces a fost programat miercuri, dar judecătorii au amânat procesul pentru data de 27 iunie, când „se va cita şi condamnatul Udrea Sorin Adrian”.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite