Concurs organizat de DGA, suspendat la cererea unui agent care a uitat unde şi-a pus permisul de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concursul viza trecerea din corpul agenţilor în corpul ofiţerilor FOTO Facebook/DGA
Concursul viza trecerea din corpul agenţilor în corpul ofiţerilor FOTO Facebook/DGA

Un concurs organizat de Direcţia Generală Anticorupţie, care ar fi trebuit să aibă loc în 15 ianuarie 2021, a fost suspendat de instanţă la cererea unui agent al cărui dosar a fost respins pentru că a uitat unde şi-a pus permisul de conducere.

Un agent de poliţie judiciară de la Direcţia Generală Anticorupţie Timişoara a dat în judecată DGA şi MAI cerând să fie suspendată organizarea unui concurs pentru care dosarul i-a fost respins pentru că nu a putut face dovada deţinerii permisului de conducere.

Totul a început în momentul în care au fost lansate înscrierile pentru concursul de promovare din corpul agenţilor în cel al ofiţerilor. La concursul pentru care una dintre cerinţe era deţinerea permisului de conducere categoria „B” s-a înscris şi un agent care nu a depus copia permisului auto pentru că până la termenul limită nu şi-a găsit documentul, uitând unde l-a pus.

Agentul şi-a găsit permisul de conducere după data limită de depunere a dosarelor, dar completarea documentaţiei nu a fost acceptată, dosarul agentului fiind respins.

Şi-a dat şefii în judecată

În urma acestei situaţii, agentul DGA a deschis două procese. Într-unul a cerut anularea deciziei prin care dosarul i-a fost respins, iar printr-un alt proces, judecat în procedură de urgenţă, a cerut suspendarea concursului programat în 15 ianuarie 2021 până la soluţionarea procesului pe fond.

În proces, agentul DGA a arătat că lucrează în cadrul structurii de Poliţie din 2012, iar superiorii săi, care au făcut parte din comisia de concurs şi care i-au respins dosarul, ştiau că deţine permis de conducere categoria „B”. Agentul a arătat că în aceste condiţii, „modalitatea în care a fost analizată situaţia sa este una subiectivă şi nu se justifică din punct de vedere legal atâta timp cât persoanele indicate mai sus în calitate de şefi, aveau convingerea certă că acesta posedă permis de conducere categoria B.”

Agentul a mai arătat că „singura soluţie” care putea fi luată de comisia de concurs în legătura cu dosarul său era „avizarea pozitivă a acestuia în respectarea legalităţii în litera şi spiritul ei”.

De ce a fost respins dosarul agentului

În procesul prin care s-a solicitat suspendarea concursului, DGA a arătat că în lipsa permisului de conducere, dosarul nu putea fi aprobat pentru că „în intervalul de depunere a dosarului de concurs, permisul reclamantului putea să fie suspendat, anulat sau retras de autorităţile competente pentru motive legale, şefii acestuia neputând să cunoască în mod obiectiv aceste aspecte”. Mai mult, DGA a arătat că din acelaşi motiv au fost respinse şi dosarele altor candidaţi.

Motivele pentru care concursul a fost suspendat

Tribunalul Timiş a decis ca până la finalizarea procesului pe fond prin care se cere anularea deciziei de respingere a dosarului, concursul organizat de DGA să fie suspendat până la judecarea problemei pe fond. Tribunalul Timiş a explicat necesitatea suspendării concursului arătând că dacă concursul nu s-ar suspenda şi ar fi organizat, iar agentul ar câştiga procesul pe fond, ar fi pus în situaţia în care postul pentru care candidează ar fi ocupat de altcineva, iar într-o astfel de situaţie „accesul la justiţie al reclamantului s-ar dovedi a fi unul iluzoriu, nu efectiv”. 

„Nu se poate susţine că măsura prejudecă fondul sau că rezolvă litigiul în fond, ci la păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere şi la preîntâmpinarea producerii unor prejudicii ale căror consecinţe nu vor mai putea fi înlăturate integral, în ipoteza admiterii acţiunii de fond”, mai arată Tribunalul Timiş. 

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

„Cruciada“ înalt prea-răzvrătitului Teodosie în Constanţa carantinată. Poliţia a intrat peste el la slujbă

Traian Berbeceanu, uluit de ce a ajuns un fost şef al prostituatelor: „Dacă nu el, atunci cine?”

„Cruciada“ înalt prea-răzvrătitului Teodosie în Constanţa carantinată. Poliţia a intrat peste el la slujbă

Traian Berbeceanu, uluit de ce a ajuns un fost şef al prostituatelor: „Dacă nu el, atunci cine?”

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite