Codul Muncii a băgat frica în patroni: mii de contracte de muncă au fost înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În doar zece zile, patronii au înregistrat acte pentru peste 5.000 de persoane la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş.

Amenzile de 10.000 de lei pentru fiecare angajat depistat lucrând fără forme legale i-au speriat pe patronii din vestul ţării. În Timiş, din 2 mai, de la intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii, angajatorii timişeni s-au înghesuit la birourile I.T.M. pentru a în­registra noi contracte de muncă.
„Ţinând cont că media normală a contractelor noi de muncă înregistrate în Timiş este de 1.000 pe lună, acum s-au înregistrat 5.000 de contracte noi în zece zile”, a declarat Cornelia Corescu, inspector-şef al I.T.M. Timiş.

Situaţia este similiară şi în Caraş Severin. „În doar şapte zile, după schimbarea Codului Muncii numărul contractelor de muncă perfectate s-a ridicat la 1.415. Numărul este substanţial mai mare faţă de perioada anterioară“, a declarat Ioan Jura, directorul ITM Caraş-Severin.

Ritmul angajărilor în judeţul Arad a crescut de aproape patru ori de la intrarea în vigoare, din această lună, a prevederilor noului Cod al Muncii. Astfel, în perioada 2-12 mai angajatorii arădeni au înregistrat 1.409 contracte noi de muncă, faţă de un total de 2.867 de angajări declarate în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2011.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite