Cinema în aer liber la Timişoara. Festivalul Filmului de Umor, în Grădina de Vară "Capitol"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filmul revine în Grădina de Vară "Capitol"
Filmul revine în Grădina de Vară "Capitol"

Institutul Francez din Timişoara organizează cea de a cincea ediţie a Festivalului Filmului de Umor, care va avea loc în perioada 4-6 iulie.

Iubitorii de filme vor avea parte, în acest week-end, de vizionări în aer liber. Festivalul Filmului de Umor, organizat de Institutul Francez, se va desfăşura în Grădina de Vară “Capitol”. Vizionările vor avea loc vineri, sâmbătă şi duminică seara, cu intrarea liberă pentru spectatori. Doar în caz de timp nefavorabil proiecţiile vor avea loc în sala Capitol.  Filmele alese pentru aceasta vara vorbesc despre dragoste, cuplu, relaţii. Sâmbătă şi duminică, DJ K-LU este invitat special pentru a pune muzică. 

Iată programul Festivalului Filmului de Umor

Vineri, 4 iulie 

22.00 - Un eveniment fericit (Franţa, 2011, 110 minute) 

Barbara (Louise Bourgoin), doctorandă în filosofie, se îndragosteşte de Nicolas (Pio Marmari), care lucrează într-un centru de închiriat filme. După câteva luni de convieţuire fericită, viaţa lor e dată peste cap de vestea că ea este însărcinată şi de decizia comună de a avea copilul. Barbara trece, pe rând, prin modificări psiho-fiziologice pe care încearcă să le înţeleagă şi se pregăteşte meticulos pentru „fericitul eveniment”. După venirea pe lume a fetiţei, tânăra femeie acceptă însă cu greu ideea că trebuie să consacre tot timpul ei copilului, se familiarizează cu greu cu noile ei obligaţii şi trece prin depresia post-partum. Înţelegătorul Nicolas o ajută până la urmă să depăşească impasul. 

Sâmbătă, 5 iulie 

21.30 - Artist invitat : DJ K-LU 

22.30 - Domnişoara populară (Franţa, 2012, 111 minute) 

Anul 1958. Rose Pamphy are 21 de ani şi trăieşte la ţară. Are deja o relaţie cu fiul mecanicului local, iar cursul vieţii ei pare unul bine stabilit. Într-o bună zi, nemulţumită de viaţa pe care o ducea, îşi face bagajele şi pleacă la oraş, unde dă o probă pentru postul de secretară a unui avocat de succes. Interviul e un dezastru, însă este angajată datorită vitezei extraordinare cu care bate la maşină. Surprinzator, talentul tinerei secretare starneşte spiritul competitiv al şefului ei, el însuşi fost sportiv de performanţă. Acesta o convinge să participe la câteva concursuri de dactilografiere. Scopul bărbatului nu este să o transforme pe Rose în cea mai rapidă secretară din Franţa, ci în cea mai rapidă secretară din lume, iar pasiunea lui obsesiva pentru sport nu se împacă bine cu dragostea pe care începe să o simtă faţă de tânăra protejata. 

Duminică, 6 iulie 

21.30 - Artist invitat : DJ K-LU 

22.30 - The Heartbreaker (Franţa, 2010, 105 minute) 

Alex a fermecat zeci de femei. Totuşi, el nu face acest lucru în scopuri personale, ci în interes de serviciu. Este angajat şi plătit de diversi oameni să transfome orice iubit/iubită în ex. Metoda: prin seducţie. Principiul: nu intervine decât în cuplurile în care femeia este cea nefericită. De ce acceptă totuşi să despartă un cuplu de tineri bogaţi care urmează să se căsătorească într-o săptămână ? Va reuşi oare să duca la capat această misiune? 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite