Cine sunt romii care au petrecut cu lada de bere pe treptele catedralei din Timişoara şi ce amendă au primit: „Au avut o mare bucurie în familie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romii care au petrecut cu lada de bere pe treptele catedralei au fost identificaţi şi amendaţi. Romii au avut şi o întâlnire cu primarul Nicolae Robu
Romii care au petrecut cu lada de bere pe treptele catedralei au fost identificaţi şi amendaţi. Romii au avut şi o întâlnire cu primarul Nicolae Robu

O imagine cu o caleaşcă în faţa Catedralei Mitropolitane şi mai mulţi romi stând pe treptele catedralei cu o ladă de bere i-au scandalizat pe timişoreni. Într-un final s-au sesizat şi Poliţia Locală, care i-a amendat pe romi cu 6.800 de lei.

An de an Timişoara în lunile de vară, Timişoara devine scena unor paranghelii organizate de clanurile de romi de mătase, care se întorc la Timişoara şi organizează petreceri fastuoase cu muzica dată la maximum. În acest an, petrecerile au început mai devreme ca oricând, cu un botez organizat de reprezentanţii unui clan de romi din Timişoara. Un timişorean a surprins însă o imagine în care petrecăreţii se odihnesc pe treptele catedralei, cu lada de bere lângă ei.

Imaginea a devenit virală, i-a scandalizat pe timişoreni şi, într-un final, s-au sesizat şi autorităţile, iar primarul Nicolae Robu i-a solicitat  Poliţiei Locale să-i identifice pe petrecăreţi, lucru care s-a şi întâmplat. Astfel, luni dimineaţa, romii s-au întâlnit cu primarul Nicolae Robu, care i-a muştruluit şi le-a spus că nu o să scape de amenzi. Robu a declarat pentru „Adevărul” că romii s-au scuzat, spunând că le pare rău, dar au avut o mare bucurie în familie, pentru că li s-a născut o fetiţă pe care o aşteptau de foarte mult timp, iar din cauza căldurii, s-au gândit ca după slujbă să se răcărească cu o bere.

Romi pe treptele catedralei cu lada de bere FOTO Bogdan Constantinescu

Romii suprinşi cum petrec pe trepele catedralei cu lada de bere şi-au justificat gestul printr-o bucurie mare în familie şi prin căldura de afară FOTO Bogdan Constantinescu 

„Le-am explicat că ceea ce au făcut este foarte grav, că este o blasfemie şi o sfidare la adresa timişorenilor. Mi-au explicat că le pare rău şi îşi dau seama că au greşit, dar au avut o mare bucurie în familie, că li s-a născut o nepoţică aşteptată de multă vreme, cu probleme de naştere şi nu au vrut să chefuiască, dar când au ieşit din biserică era foarte cald şi au vrut să se răcorească cu nişte bere”
, a declarat Nicolae Robu.

Primarul le-a mai explicat romilor că fapta lor nu poate scăpa nepedepsită, Poliţia Locală aplicând 9 amenzi în valoare de 6.800 de lei. „Le-am spus că fapta lor nu poate scăpa nepedepsită. Le-am spus că nu este important pentru noi ce etnie are un cetăţean sau altul, sunt importante doar faptele şi Poliţia Locală îi sancţionează conform legii. Şi-au luat angajamentul că nu vor mai face astfel de gesturi. Sper să fie de învăţătură de minte că în Timişoara nu face fiecare ce îl taie capul şi trebuie făcut ce este legal şi în ton cu conduita firească dintr-un oraş civilizat”, a mai declarat Robu, potrivit căruia se pregăteşte o întâlnire cu instituţiile de forţă din Timişoara „pentru a descuraja parangheliile şi pentru a se stabili cum se intervine dacă, totuşi, unii cetăţeni vor organia astfel de paranghelii”. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite