Cine și cum a decis valoarea premiului acordat de Timișoara președintei Republicii Moldova. ONG-ul care va face plata

0
Publicat:

Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova a decis că Maia Sandu poate primi premiul Timișoara pentru Valori Europene în valoare de 30.000 de euro. Banii îi vor fi transferați de Asociația pentru Promovarea Timișoarei, ONG de utilitate publică din care face parte și Primăria Timișoara.  

Maia Sandu a primit premiul Timișoara pentru Valori Europene FOTO Primăria Timișoara
Maia Sandu a primit premiul Timișoara pentru Valori Europene FOTO Primăria Timișoara

În răspunul său transmis Admninistrației Prezidențiale de la Chișinău, CNA arată că Maia Sandu poate primi premiul pentru că legea interzice doar primirea de cadouri. În plus, CNA mai arată că premiul a fost instituit printr-o hotărâre a Consiliului Local. HCL-ul nu face, însă, nicio referire la sumă.

Odată cu aprobarea HCL-ului de instituire a premiului, a fost încheiat și un protocol între Primăria Timișoara și Asociația pentru Promovarea Timișoarei. Protocolul prevede că Asociația „atrage fonduri private pentru dotarea premiului și acoperirea costurilor de organizare”.

Nici Hotărârea de Consiliu Local, nici protocolul de colaborare dintre Asociația pentru Promovarea Timișoarei nu prevede vreo sumă de bani. Cine a stabilit în aceste condiții ca premiul să aibă o valoare de 30.000 de euro? A explicat pentru „Adevărul” președintele Asociației pentru Promovarea Timișoarei, Laura Boldovici.

„Noi nu am stat să zicem 30.000 de euro și după aceea să căutăm sponsori care să ne dea 30.000 de euro. A fost o sumă negociată cu sponsorii și ni s-a părut decentă”, a declarat Laura Boldovicici, potrivit căreia anul viitor valoarea premiului va depinde „de ce sponsori sunt găsiți și de cât sunt dispuși să dea”. „Ar fi drăguț să rămână aceeași sumă și să devină o tradiție, dar nu pot să promit acum că o să găsim fix 30.000 de euro și anul viitor”, a mai declarat președintele Asociației pentru Promovarea Timișoarei.

Banii premiului Timișoara pentru Valori Europene provin de la Profi și winsedswiss education group, cu care contractele de sponsorizare au fost semnate înainte de desemnarea Maiei Sandu ca laureate al premiului Timișoara pentru Valori Europene.

Laura Boldovici a mai declarat banii vor fi transferați în contul indicat de Maia Sandu de către Asociația pentru Promovarea Timișoarei. „Primăria nu a avut nimic de-a face cu banii. Au intrat la noi printr-un contract de sponsorizare. Sunt încă la noi în cont. Îi vom transfera în contul pe care îl vom primi de la președinția Moldovei. Încă nu ne-au spus cui să îi virăm. Banii sunt în continuare la noi”, a mai declarat Laura Boldovici.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite