CHIN Pacienţii de la Spitalul Judeţean din Timişoara sunt lăsaţi să fiarbă în "suc propriu" FOTO+VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile din saloanele spitalului se aproprie de 40 de grade celsius, însă pacienţii trebuie să recurgă la metode tradiţionale pentru răcorire. Chiar dacă ar vrea să doneze spitalului un aparat de aer condiţionat, climele nu pot să fie instalate pentru că în orice moment reţeaua electrică a spitalului poate să cedeze.

În multe dintre saloanele spitalului este la fel de cald ca în aer liber, astfel că spitalizarea multor pacienţi a ajuns un chin.  Ca atare, geamurile de la saloane sunt deschise larg, iar pacienţii se răcoresc în "curent". Alţi pacienţi ajuns să îşi petreacă ziua pe holuri, unde e mult mai răcoare decât în saloane. "Ne ventilăm manual, cu ziare, ca să nu murim de cald. Ne mai ajutăm un pic geamurile şi uşa deschisă, că se face curent. După-amiaza e mai greu, că stăm pe partea cu soare. Cei cu condiţie fizică mai bună se plimbă pe holuri, dar eu trebuie să mă resemnez în pat", spune Aurel Hibaci, de 67 de ani, operat recent.

Mai norocoşi sunt pacienţii care stau pe partea de nord a spitalului şi sunt feriţi de soare. În unele saloane există instalate clime, însă numărul lor este mic. Unii dintre pacienţi au fost dispuşi sădoneze unităţii medicale aparate de aer condiţionat, dar ei au fost refuzaţi pentru că instalarea aparatelor ar da peste cap reţeaua electrică a spitalului

.„Prin poziţionarea spitalului, partea de sud este mai călduroasă decât cea de nord. Toată lumea se gândeşte că dacă ai pune un aparat de aer condiţionat în saloane, lucrurile ar fi mai benefice. În momentul în care în salonul respectiv funcţionează ventilatorul, orice particulă poate să ducă la un proces infecţios, deci la o serie de neajunsuri pentru noi. Totodata, sunt şi pacienţi care nu suportă aerul condiţionat. De asemenea, o reţea de aer condiţionat în toate saloanele nu ar fi indicată deoarece nici instalaţia electrică nu suportă acest lucru", spune Liana Dacilescu, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean din Timişoara.

Citeşte şi blogul lui Gerhald Ernst pe reţeaua Idei Libere: Televiziunile vor să monteze cameră web în mormântul Mădălinei Manole

image
image
image
image
TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite