Cel mai citit şi comentat subiect al săptămânii pe site-ul timisoara.adevarul.ro: petiţia online pentru demisia lui Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Vighi semnează scrisoarea prin care se cere demisia premierului Victor Ponta
Daniel Vighi semnează scrisoarea prin care se cere demisia premierului Victor Ponta

Românii din toată ţara au citit şi au comentat ştirea că un grup de profesori şi oameni de cultură din Timişoara a cerut demisia premierului după ce Victor Ponta a fost acuzat că şi-a plagiat lucrarea de doctorat. Iniţiativa a fost prezentată, pe larg, în exclusivitate de timisoara.adevarul.ro.

După ce România a fost zguduită de un nou scandal de plagiat, în centrul căruia se afla chiar unul dintre cei mai importanţi oameni ai statului, primul ministru Victor Ponta, patru reprezentanţi ai mediului universitar din Timişoara au redactat şi semnat, miercuri, un apel la onoarea premierului. Daniel Vighi, Smaranda Vultur, Ciprian Vălcan şi Viore Marineasa au solicitat astfel demisia lui Victor Ponta, după acuzaţiile de plagiat. Demisia, susţineau profesorii, este singurul lucru onorabil în această situaţie, având în vedere problemele cu care se confruntă mediul academic din România. Citeşte aici apelul universitarilor timişoreni.

În seara aceleiaşi zile, a apărut şi petiţia online, care, în câteva zile, a adunat mii de semnături ale românilor care consideră că un premier acuzat de plagiat nu are ce căuta în fruntea unui guvern. Vezi câţi români au semnat petiţia pentru demisia lui Victor Ponta.

Ce au avut de spus cititorii
Acest subiect a împărţit românii nu doar în două, ci în zeci de tabere. Printre cele 182 de comentarii ale articolului care anunţa iniţiativa universitarilor se regăsesc păreri care de care mai variate. „Domnul Ponta se adresează unor români care nu văd nicio problema în a copia! În definitiv, aşa fac şi copiii lor la şcoală! Fata mea m-a întrebat de ce ar face „corect" o lucrare de licenşă atât timp cât un „cap" politic copiază pentru a înainta în aşa-zisa profesie?! Sloganul rămâne «noi muncim, noi nu gândim», adaptat la «noi guvernăm... după ce înşelăm» sau alte mii de versiuni!", a scris, pe forumul comentariilor, unul dintre cititorii timisoara.adevarul.ro.

„Habar nu ai cum se fac doctoratele în România. Au ajuns profesorii universitari să se roage de studenţi să facă un doctorat ca să mai ia şi ei ceva bani în plus. Ca să ai un doctorat în această ţară e de ajuns să ştii să editezi nişte documente word pentru ca profesorii universitari să mai scoată o carte pe care să o impună studenţilor să o cumpere şi să ţii 2 cursuri în momentul în care profesorul universitar nu are chef. Cam asta e un doctorat în Romînia, eventual le aduci şi cafeaua dimineaţa", a postat un alt utilizator.

„Ideea este că majoritatea universitarilor NU fac cercetare cu adevărat. Majoritatea articolelor care nu sunt ISI sunt de fapt nişte „culegeri" de literatură (uneori utile, fiindca sintetizeaza ce s-a facut până la o anumită dată sau în ultimii ani într-un domeniu îngust). Sa nu credeţi că numai Ponta a uitat să citeze. Sunt mulţi care nu citează de lene sau pun referinţele bibliografice aiurea, după ce teza este scrisă, fiindcă adevărul este că NU se verifică de cele mai multe ori paragraf cu citare, de către referenţi", a comentat un alt român pe timisoara.adevarul.ro.

Aproximativ 50.000 de români au accesat ştirile care au analizat acest subiect, săptămâna trecută, pe timisoara.adevarul.ro.

A apărut petiția online pentru demisia premierului Victor Ponta


Plagiatul lui Victor Ponta irită lumea academică

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite