Cea mai pitorească arenă de tenis din România. Satul din Munţii Banatului găzduieşte chiar şi un turneu „open“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un teren de tenis pe iarbă aflat pe coama unui deal găzduieşte, anual, singurul „open” din satele întemeiate de germani.

Micuţul sat Gărâna (Wolfsberg) din Munţii Banatului, întemeiat de pemii germani în 1882, a devenit cunoscut pentru festivalul internaţional de jazz. De 20 de ani, aici se desfăşoară unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa de Sud-Est. Acest sat uimitor are însă mult mai multe de oferit... 
 

Teren de iarbă pentru iubitorii de tenis 


Poate părea surprinzător, dar la Gărâna se joacă şi tenis. Mai mult, terenul de iarbă din satul de munte este, fără îndoială, cel mai pitoresc din România. Este construit pe coama dealului care dă spre Poiana Lupului, locul unde se desfăşoară concertele de la Gărâna.  
 

Terenul a fost amenajat de proprietarii pensiunii Gasthaus Cristl, care se află la nr.161. Aşadar, la Gărâna se poate juca tenis într-o oază de linişte, cu privelişte de vis. 

Singura problemă o au copiii de mingi, care au ceva de alergat pe deal dacă sare mingea peste gard.

image


GALERIE FOTO Pitorescul teren de tenis de la Gărâna FOTO Ştefan Both

La Gărâna, pe acest spectaculos teren, se desfăşoară singurul turneu de tenis din zonă. Începând din 2001. Iniţiativa aparţinând reşiţencei Adina Schuster. La turneul Gărâna Open participă sportivi amatori din toată ţara şi din străinătate.

image

GALERIE FOTO Pitorescul teren de tenis de la Gărâna FOTO Ştefan Both

Terenul se află practic în curtea pensiunii, iar cei de afară, care nu intră, nici nu îşi pot închipui că poate exista aşa ceva. Are şi o tribună, dinspre pensiune, de unde se pot urmări meciurile. Terenul poate fi închiriat de oricine, nu doar de oaspeţii "gasthausului" , astfel că mai tot timpul este frecventat de jucători din Reşiţa sau Timişoara. 

image


Gărâna Open 2013 FOTO radioresita.ro

Pârtie de schii pentru sporturi de iarnă


Din 2013, la Gărâna există şi o micuţă pârtie de schi pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Cei de la Asociaţia Gărâna, înfiinţată de oamenii de afaceri din zonă, proprietarii de pensiuni şi case de vacanţă, au pus mână de la mână pentru realizarea pârtiei.  Amenajarea a costat 150.000 de euro, iar domeniul este împărţit în trei pârtii de dificultate medie: una de 500 de metri, alta de 600 de metri şi o pistă pentru snowboarderi de 650 de metri. 


Capitala culturală din Munţii Banatului
 

Pe lângă Festivalul Gărâna Jazz, aici se desfăşoară şi un festival de folk, mai şi unul de blues – pus pe picioare de Nicu Covaci de la Phoenix. Mai au şi un festival dedicat rockerilor, Semenic Open Air. 

image

Rămânând tot la artă, aici se desfăşoară tabăra internaţională de artă vizuală, cu participanţi veniţi din toate colţurile lumii, tabăra de sculptură, unde paricipă cei mai importanţi artişti din ţară şi invitaţi de peste hotare (prima tabără de sculptură a fost organizată de artistul Bata Marianov, în 1996), ori tabăra de pictură. Şi asta nu e tot. Soprane, mezosoprane, tenori, contratenori şi dirijori urcă în Munţii Semenicului, la la Arthouse din Gărâna, pentru Vocal Art Master Class.
 

Citiţi şi:


FOTO Pemii, strămoşii „imperiului“ de la Gărâna. „Dacă voiam ca nemţii din clasă să nu ne înţeleagă, vorbeam pemeşte“

Nicu Covaci face festival de blues la Gărâna: „În zona aceasta am învăţat dansuri şi cântece germane. Aici ne-am refugiat cu Phoenix când eram fugăriţi“

FOTO Bijutierul care a adus jazzul la Gărâna: „Prima ediţie, de acum 18 ani, a fost o cântare între prieteni”

Se pregăteşte unul din cele mai frumoase evenimente din România. 20 de ani de jazz în satul pemilor din Munţii Banatului

Festivalul Gărâna Jazz 2016, ca la 20 de ani: cinci zile de maraton muzical în Munţii Semenic

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite