Ce ştiu să facă elicoptere IAR 330 Puma, modernizate, vedetele Unităţii Militare de la Giarmata FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unitatea Militară 01930 şi-a deschis porţile pentru public, ocazie cu care a avut loc şi un inedit miting aviatic pe Aerodromul Giarmata, aflat lângă Aeroportul „Traian Vuia”.

Ziua Porţilor Deschise la Aeroportul Militar de la Giarmata a avut loc la trei zile sărbătoarea Sfântului Ilie, patronul spiritual al aviatorilor. Evenimentul a fost marcat sâmbătă printr-o expoziţie de tehnică militară, o expoziţie de fotografii din viaţa şi activitatea aviatorilor şi de un show aviatic, unde “vedete” au fost elicopterele IAR 330 Puma, modernizat.  

Acestea au ca prinipale misiuni transportul de personal, medical, de materiale şi tehnică de luptă, cât şi pentru intervenţii în căutări şi salvări în timpul unor calamităţi. 

Aceste elicoptere pot zbura cu 310 kilometri pe oră (viteza maximă lateral-înapoi este de 55 kilometri pe oră) şi au o autonomie de zbor de aproape cinci ore.  

Florin Ivana, comandantul Aeroportului Militar, este cel mai experimentat pilot de elicopetere din cadrul Escadrilei Timişoara. El are peste 3.600 de ore de zbor, dintre care în jur de 3.300 pe elicoptere IAR 330-Puma şi aproximativ 300 cu IAR 316.

Spectatorii au putut vedea şi două escadrile formate din patru MIG 21 Lancer, pilotat de români, şi patru avioane de luptă F15-pilotat de americani.
 

Citiţi şi:
 

FOTO Pilotul de supersonic care a evitat o catastrofă în Timişoara cu preţul propriei vieţi

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite