Ce recunosc străinii şi nu recunoaşte ministerul – UVT, instituţia cu cel mai mare impact în cercetare din România, atestat la nivel global

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rectorul Universităţii de Vest spune că topurile internaţionale sunt cele de încredere
Rectorul Universităţii de Vest spune că topurile internaţionale sunt cele de încredere

Seria discrepanţelor ministeriale continuă în mediul academic timişorean. Dacă domeniile clasificate ca şi medii s-au dovedit a fi cele mai ofertante pe piaţa muncii, primul top ministerial contrazice atestările internaţionale - UVT are cel mai mare impact în cercetare la nivel interanţional. Executivul îl clasează însă în categoria B, în ceea ce priveşte cercetarea.

Cele două topuri ale universităţilor din România stârnesc controverse la Timişoara. În timp ce Ministerul Educaţiei a plasat Universitatea de Vest din Timişoara în categoria B, la capitolul cercetare, rectorul Ioan Talpoş atrage atenţia - UVT este singura instituţie din România, situată în zona galbenă a cercetării.

Topurile pentru universităţi, întocmite de Minitsterul Educaţiei, se bat cap în cap. Vezi contradicţiile din clasamente!

Conform topului SCOP, institutele de cercetare şi universităţile sunt împărţite pe trei nivele de excelenţă în cercetare în funcţie de factorul de impact -  Zona verde, cu factor de impact mai mare decât 1.75, Zona galbenă, cu factor de impact intre 1 si 1.75 şi Zona roşie, cu factor de impact sub 1.

Topul universităţilor timişorene pe specializări. Vezi câte programe de cinci stele are Timişoara, pe domenii!

În acest clasament, UVT este singura instituţie de cercetare din ţară care este în zona galbenă la Physical Sciences, cuprinzând ştiintele exacte - fizica, matematica, chimia, informatica - cu un factor, alături de instituţii de prestigiu la nivel mondial. Nici o altă instituţie din ţara, pe nici un domeniu, nu a reuşit clasificarea în zonele galbenă sau verde.

Profesie numai bună pe timp de criză: la facultatea de Ştiinţe Economice din Timişoara studenţii învaţă cum să se descurce cu riscul în afaceri

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite