Ce primesc rugbyştii timişoreni pentru câştigarea Cupei României: o diplomă şi mulţumiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RCM Universitatea de Vest Timişoara şi trofeul câştigat zilele trecute. Foto: Sebastian Tătaru
RCM Universitatea de Vest Timişoara şi trofeul câştigat zilele trecute. Foto: Sebastian Tătaru

Autorităţile promit că îşi vor muta atenţia de la fotbal spre rugby. Clubul de rugby care reprezintă Timişoara a câştigat weekend-ul trecut Cupa României după ce sportivii timişoreni i-au învins pe rivalii de la CSM Ştiinţa Baia-Mare.

Primăria i-a recompensat ieri pe sportivii care au făcut cinste oraşului cu „diplome de excelenţă”. O răsplătire în bani s-ar putea face dacă se vor găsi bani la rectificarea de buget de săptămâna viitoare. Decizia le aparţine consilierilor locali, care vor hotărî cum şi dacă vor fi premiaţi rugby-ştii timişoreni.


„Am gândit o sumă, am discutat-o şi azi la Direcţia Economică. Eu nu vreau să anticipez şi să dau nicio sumă, dar le-am promis şi ne ţinem de promisiune”, a spus primarul. Ciuhandu nu a putut preciza suma exactă cu care primăria a finanţat echipa de rugby, dar este „aproximativ un miliard de lei vechi”.


Săgeţi spre Marian Iancu


Premierea sportivilor de la echipa de rugby a fost un prilej mai mult decât potrivit pentru ca primarul Gheorghe Ciuhandu să readucă discuţia despre „futbol”, sport în care s-au „pompat bani fără performanţe”. Primarul a aruncat „săgeţi otrăvite” către cei care „s-au abonat la bani publici” „Acolo unde există performanţe mi se pare normal să susţii financiar, în defavoarea altora care se consideră abonaţi de drept la bugetul local şi nu prea au performanţă, atât am vrut să zic”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu.
Potrivit edilului, priorităţile ar trebui schimbate, astfel încât sportivii care fac performanţă să fie premiaţi. Rezultatele sportivilor timişoreni sunt cu atât mai valoroase cu cât echipa nu se bucură de popularitatea fotbaliştilor. „Trebuie să faci foarte multe sacrificii. Nu ne putem compara cu fotbaliştii, pentru că nici nu suntem la fel de mediatizaţi. Este greu să îi motivezi pe băieţi să vină la antrenament când afară sunt 30 de grade Celsius sau minus 15 grade, dar pasiunea ne ajută să trecem peste aceste greutăţi”, a spus antrenorul echipei RCM Timişoara, Cosmin Ciorciu.

Acolo unde există performanţe mi se pare normal să susţii financiar
Gheorghe Ciuhandu, primar Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite