Ce joburi au la dispoziţie la începutul anului şomerii timişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai puţine locuri de muncă disponibile pe listele din Timiş sunt pentru persoanele cu studii superioare. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş a pus la dispoziţia şomerilor o listă cu doar 228 de joburi.

Valabile pentru săptămâna 3-10 ianuarie, cele mai multe dintre acestea sunt destinate celor care au absolvit şcoli profesionale, de meserii sau doar şcoala generală. În schimb, absolvenţii de facultate pot număra pe degetele de la o mână locuirle de muncă pentru care pot opta.


Început greu de an


În opinia directorului AJOFM Timiş, nu este nimic neobişnuit în faptul că lista este atât de subţire, mai ales dacă se ţine cont pentru ce perioadă a fost întocmită. „Este la fel la orice început de an. Nu toate societăţile şi-au început activitatea. Se poate spune că este o caracteristică a primelor zile din luna ianuarie”, a declarat Liviu Neguţ.


Potrivit acestuia, numărul redus de locuri de muncă disponibile este determinat de faptul că, în domenii unde încă se mai angajează masiv, nu se lucrează din cauza vremii.
„Sectorul construcţiilor, mai ales, se află într-o perioadă când activitatea este mult redusă pentru că nu se poate lucra. În aceeaşi situaţie este şi agricultura. De asemenea, multe patronate se află încă în concedii care pot dura şi până la jumătatea lunii ianuarie”, a precizat directorul AJOFM Timiş. Liviu Neguţ a adăugat că, într-o săptămână bună, numărul joburilor disponibile trece de 600.Rata şomajului în judeţ este de 1,9 procente. În evidenţele agenţiei timişene se află, în prezent, 6.280 de persoane care nu au un loc de muncă. Acestea pot consulta lista cu 228 de posturi vacante, dintre care cele mai multe sunt pentru muncitori necalificaţi în industria confecţiilor de îmbrăcăminte.


Mai exact, 145 dintre joburile de pe listele AJOFM Timiş sunt din domeniul menţionat, iar studiile necesare pentru angajare sunt, după caz, şcoala generală şi cea profesională. Alte opţiuni sunt meserii precum „ambalator manual”, „forjor arcurar”, „rectificator universal” sau „lucrător bucătărie - spălător vase mari”.
De cealaltă parte, cei care au absolvit o facultate au la dispoziţie exact trei locuri de muncă. Două dintre acestea sunt de inginer în domeniul construcţiilor, iar cel din urmă de specialist în relaţii publice.

Este la fel la orice început de an, nu toate societăţile şi-au început activitatea
Liviu Neguţ, director AJOFM Timiş

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite