Cățeluș ucis de doi dulăi pe care stăpâna nu i-a putut ține în lesă: „Prietenul și sufletul casei noastre a murit”

0
Publicat:

Dezbateri aprinse pe grupul uneia dintre cele mai bogate comune din România după ce un cățel shis tzu a fost omorât de doi câini de talie mare care, deși erau în lesă, au tras-o pe stâpână după ei „ca pe o cârpă”.

Asad, cățelușul omorât de dulăii pe care stăpâna nu i-a putut ține sub control FOTO Arhivă personală
Asad, cățelușul omorât de dulăii pe care stăpâna nu i-a putut ține sub control FOTO Arhivă personală

Incidentul a fost relatat pe grupul de Facebook Dunos – Dumbrăvița noastră de stăpâna lui Asad, cățelușul omorât de cei doi dulăi. Potrivit femeii, soțul său voia să iasă cu cățelușul la plimbare, iar în momentul în care se pregătea să îi pună lesa, doi dulăi, plimbați în lesă de către stăpâna lor, s-au năpustit asupra câinelui de talie mică, rănindu-l grav.

„Totul s-a întamplat în fața casei noastre pe trotuar, lângă soțul meu, care se pregătea să-l ducă pe cățelul nostru la plimbare! Cei doi dulăi cât doi viței s-au năpustit asupra celui mic exact în fața porții! Doamna potent, bineînțeles că a fost trasă de căței ca o bucată de cârpă, fără să mai aibă vreun control asupra lor! S-a iscat apoi o luptă între câini și soțul meu, care a reușit, totuși, să-l scoată pe micuț din gura unuia dintre ei!”, a povestit femeia, pe Facebook.

Potrivit autoarei postării, totul s-a petrecut foarte rapid, dar din ce reține soțul său, „unul din câini era un ciobănesc mare alb-crem (probabil de Bucovina) și unul negru”. „Asta era imaginea pe care o avem”, a explicat femeia.

Proprietara lui Asad a mai relatat că ea și soțul său au mers de urgență cu câinele la o clinică veterinară, dar animalul nu a mai putut fi salvat.

„Totul a fost, însă, prea târziu. Scumpul și dragul nostru, prietenul și sufletul casei noastre a murit! Sunt atât de îndurerată că inițial nu am dorit să scriu nimic deoarece scriu degeaba. Apoi m-am gândit la ceilalți căței care ar putea păți la fel și la celelalte familii care ar putea  simți ce simt eu acum! În două ore dragul nostru bun și cuminte și nevinovat era sub pământ! Doamna a plecat liniștită și probabil liniștită este și acum! Nu îmi doresc decât să treacă prin  aceeași durere prin care trec eu. Poate atunci va înțelege!”, a mai scris proprietara câinelui ucis.

Postarea a generat peste 150 de comentarii, în zeci dintre ele femeia fiind îndrumată să sesizeze Poliția.

„Nu am luat măsuri pentru că în afară de o amendă nu pățește nimic. O plătește și face la fel!”, a răspuns autoarea postării.

„Mă confrunt zilnic cu câini mititei, dar curajoși”

În discuțiile de pe grupul Dunos – Dumbrăvița noastră a intervenit și proprietarul unui câine de talie mare care a spus că se confruntă zilnic cu situații în care câini de talie mică îi „atacă” pe cei mari.

„Câinele dumneavoastră era în lesă? Dacă nu, vorbele sunt de prisos. Mă confrunt zilnic cu câini mititei, dar curajoși care nu sunt în lesă și vin lătrând să îl provoace pe al meu, care nu merge niciodată la plimbare fără lesă”, a comentat bărbatul.

„Atunci se pregătea să-i pună lesa. Se apleca să i-o pună și s-a trezit cu cei doi năpustindu-se! Dar vă întreb foarte pertinent. Dacă câinii mici vin și îl provoacă pe câinele dumneavoastră, înseamnă că este ok să-i omoare? Sau aveți control asupra lui? Nu vă trage cu tot cu lesă? E normal dacă unul mic vine fără lesă la unul mare cu lesă să fie omorât și să dormiți liniștit seara?”, a întrebat stăpâna câinelui ucis.

„Legea spune clar că fiecare câine plimbat pe domeniul public trebuie să fie în lesă. Nu, nu sunt pentru legea jungle, ci sunt pentru egalitate pentru toată lumea. Nu am să îi iau confortul câinelui meu de a se plimba fără botniță (legea nu mă obligă deoarece este o rasă docilă), doar ca să aibă cățeii mici confortul de a zburda liberi pe stradă, printre mașini, în timp ce stăpânii stau pe telefoane sau gură-cască”, a venit răspunsul bărbatului.

Polițiștii s-au autosesizat și fac verificări

„În urma informațiilor apărute pe o rețea de socializare, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Timișoara s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate, stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș pentru „Adevărul”.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite