Câinii maidanezi costă la Timişoara cât ultimul model de Ferrari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câinii fără stăpân continuă să reprezinte o problemă în Timişoara, iar autorităţile se luptă să controleze situaţia investind bani mulţi în hingheri. În oraş există o singură firmă care se ocupă de prinderea celor aproximativ 12.000 de câini comunitari.

Lună de lună, numărul câinilor de pe străzi este într-o continuă creştere, iar autorităţile locale nu mai ştiu ce să facă pentru remedierea problemelor. În timp ce organizaţiile non-guvernamentale se folosesc de fonduri pentru a derula campanii de sensibilizare, în urma cărora, teoretic, timişorenii ar trebui să adopte patrupedele, municipalitatea se rezumă să îi prindă şi să îi ducă la adăposturi speciale.

90.000 de lei se cheltuiesc lunar pentru hrana animalelor şi salariile angajaţilor firmei de hingheri. Conform datelor făcute publice de Primăria Municipiului Timişoara, în ultimii patru ani s-au cheltuit puţin peste un milion de euro pentru ridicarea şi întreţinerea câinilor vagabonzi.

image

Chiar dacă afacerea este extrem de profitabilă, la licitaţia de atribuire a serviciului s-a prezentat o singură firmă, care a venit cu un preţ peste nivelul pieţei. În fiecare an, firma va primi 250.000 de euro pentru a se ocupa de maidanezi, echivalentului unui bolid de lux Ferrari. "Firma nu se ocupă doar de problema câinilor comunitari, ci şi caii abandonaţi, respectiv de incinerarea păsărilor de pe raza muncipiului", a spus Flavius Boncea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Timişoara.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite