Blocaj pe autostrada Arad-Timişoara din cauza unor terenuri care nu au fost expropriate la doi ani de la începerea lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ultima vizită făcută la Timişoara, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, l-a desemnat pe prefectul de Timiş Mircea Băcală să supravegheze lucrările la autostrada Arad-Timişoara.

În baza acestui protocol, firmele care lucrează pe tronsonul amintit au prezentat o situaţie prin care arată că lucrările sunt afectate de o suprafaţă de teren de un hectar şi jumătate a cărui situaţie juridică este neclară.


Despăgubiri sau alt teren


„În 2009, la Giarmata au fost puse în posesie de Comisia Locală de Fondul Funciar două persoane”, a explicat prefectul Mircea Băcală situaţia creată. Potrivit acestuia, la ora actuală se caută soluţii pentru rezolvarea problemei. Comisia Judeţeană de Fond Funciar s-a întrunit la sfârşitul săptămânii trecute şi a discutat situaţia de la Giarmata, iar primarul a spus că în momentul în care s-a făcut punerea în posesie nu a fost informat nici de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, şi nici de Agenţia Domeniile Statului, că autostrada trece prin cele două parcele. „Prima opţiune este găsirea unui alt amplasament. O altă opţiune ar fi despăgubirile, dar nu cred că proprietarii vor fi de acord pentru că valoarea despăgubirilor de acum este mai mică decât în 2009”, a spus prefectul Mircea Băcală.


Acesta a adăugat că, indiferent de varianta aleasă, lucrările la autostradă nu pot fi oprite. „În cazul în care proprietarii nu sunt mulţumiţi de valoarea despăgubirilor pot merge în instanţă, pentru valoare, dar în niciun caz lucrările nu pot fi sistate”, a mai spus Băcală. ;

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite