Bebeluşul soţilor Bodnariu, luat de Protecţia Copilului din Norvegia în noiembrie 2015, a fost redat familiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Bodnariu, rămasă fără cei cinci copii luaţi în octombrie 2015 de Protecţia Copilului din Norvegia, a obţinut o mică victorie în lupta cu Barnevernet. Marius şi Ruth Bodnariu au obţinut o sentinţă prin care bebeluşul, care avea doar trei luni când a fost luat de lângă părinţi, se întoarce în familie.

Bucurie mare în familia Bodnariu, rămasă fără cei cinci copii luaţi de lângă părinţi de Barnevernet, Protecţia Copilului din Norvegia. Românul şi soţia sa, norvegiancă, au obţinut o sentinţă în urma căreia bebeluşul familiei, Ezekiel, s-a întors în familie. Anunţul privind decizia instanţei a fost marţi de pastorul Cristian Ionescu, purtător de cuvânt al acestui caz.

„Decizia judecătorului, parţial favorabilă, anulează hotărârea Barnevernet de a lua pe Ezekiel în custodie! În mod normal ar trebui să fie acasă cu părinţii, lucru pe care îl aşteptăm cu nerăbdare! Sperăm ca Barnevernet să respecte această decizie! Pe băieţi îi vor putea vedea de două ori săptămânal! Nu s-a pronunţat în privinţa fetelor!”, a anunţat Cristian Ionescu.

Miercuri, pastorul a anunţat pe blogul personal că micuţul Ezekiel s-a întors în familie, postând şi o fotografie cu micuţul şi cei doi părinţi. „Bebeluşul Ezekiel este din nou împreună cu părinţii lui! Slăvit să fie Dumnezeu! Continuăm lupta pentru reunificarea integrală a familiei Bodnariu!”, a anunţat Cristian Ionescu. Fratele românului din Norvegia, Daniel Bodnariu, a declarat pentru „Adevărul” că lupta cu Barnevernet continuă, întoarcerea în familie a bebeluşului fiind doar o victorie din războiul cu Barnevernet. Potrivit lui Daniel Bodnariu, decizia de întoarcere a bebeluşului în familie a fost dată în procesul prin care s-a contestat punerea în plasament a copiilor, lupta pentru custodia asupra copiilor continuând într-un proces separat, care are termen la sfârşitul lunii mai.

Până la procesul de la sfârşitul lunii mai, susţinătorii familiei Bodnariu anunţă pentru 16 aprilie un protest de amploare în toată lumea. Potrivit organizatorilor acestui protest, manifestaţiile se vor derula simultan în mai multe oraşe mari din întreaga lume. O componentă a acestui protest împotriva Barnevernet este asltarea instituţiei cu scrisori trimise prin poştă. 

Sistemul de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, a ajuns în atenţia publicului din România şi diaspora după ce Marius şi Ruth Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană a rămas fără cei cinci copii, dintre care cel mai mic avea patru luni în momentul în care a fost luat din familie. Părinţii au fost acuzaţi de violenţe asupra copiilor. Marius şi Ruth Bodnariu au declarat că s-a mai întâmplat să le aplice copiilor corecţii fizice, dar niciodată nu i-a abuzat. Cazul Bodnariu a declanşat ample proteste internaţionale, iar după ce povestea familiei Bodnariu a fost făcută publică, alte familii de români au prins curaj şi au acuzat Barnevernet. Una dintre aceste familii este Dumitru şi Mihaela Nan, rămaşi fără cei doi copii în luna octombrie a anului trecut.

Citeşte şi:

Ultima decizie a Barnevernet a dărâmat familia Nan, rămasă fără cei doi copii în Norvegia. Mama: „Nu cred că o să rezist”

Norvegia a mai nenorocit o familie de români: „Mi-au spus că e jenant să-mi ţin fetiţa în braţe şi să o pup. Pur şi simplu îţi iau sufletul din tine şi pleacă cu el”

Mărturia lui Bodnariu, românul căruia Norvegia i-a confiscat cei 5 copii. Detalii din ancheta ţinută la secret: „Norvegienii care ne cunosc aici sunt şocaţi”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite