Bătaie de joc cu bicicletele galbene închiriate: pene, șițuri rupte, frâne distruse, claxoane demontate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape un sfert din bicicletele care sunt închiriate timișorenilor prin programul I’Velo” au deja diferite probleme tehnice. Cei care distrug bicicletele sunt puși să plătească daune

Primul centru de închiriat biciclete din Timișoara, care se află în parcul Justiției, are un succes imens în rândul celor care doresc să pedaleze. Cele 100 de biciclete galbene puse la dispoziția timișorenilor prin programul I’Velo” sunt călărite aproape non-stop. Din nefericire, nu toți cei care au închiriat o bicicletă s-au și întors cu ele întregi.

La trei săptămâni de la inaugurarea centrului, aproape un sfert din biciclete au nevoie deja de reparații. În oraș pot fi zăriți tineri cu bicicletele închiriate pe care pur și simplu își bat joc de ele, unii execută sărituri de pe bordure, alții le chinuie pe dâmburile din Pădurea Verde.



GALERIE FOTO

“Avem foarte multe probleme cu bicicletele. Nu știu ce fac cu ele cei care le închiriază. Dar se întorc cu roțile dezumflate, cu pene, cu șițul rupt, cu claxoanele demontate. Nu prea avem ce să facem, așteptăm piesele de schimb să le reparăm”, au spus angajații de la centru de închiriere.

584 lei dauna totală pentru o bicicletă


Din cele 100 de biciclete, 15 nu mai pot fi deocamdată folosite din cauza penelor de cauciuc. Altele au șițurile rupte ori îndoite, frânele distruse, apărătorile crăpate sau zgârieturi de pe urma căzăturilor.

Cei care revin cu bicicletele împinse pe lângă ei nu scapă de penalizări. O  problemă la roata din față costă 20 lei, iar la roata din spate 25 lei. O apărătoare de lanț costă 15 lei, aripa tot 15 lei, iar cadrul 20 de lei. Dauna totală pentru o bicicletă costă 584 lei, însă până acuma nu s-a întâmplat să nu fie returnată sau să fie distrusă în totalitate.

“Merge foarte bine închirierea. Au fost zile când s-a stat la coadă pentru biciclete”, au mai spus tinerii de la centrul de închiriere.

3 lei pentru o oră de plimbare

Conform regulamentului "I'Velo", bicicletele sunt acordate spre folosinţă temporară, programul având atât o componentă gratuită, cât şi una cu plată.

Componenta gratuită se adresează tinerilor cu vârsta sub 16 ani şi pensionarilor, care vor putea închiria bicicleta timp de două ore, pe baza carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie.

Componenta cu plată se adresează persoanelor care nu se încadreaza în statutul de gratuitate, iar închirierea bicicletei se va putea face pe baza actului de identitate, cu 3 lei pentru o oră sau 15 lei pentru 24 de ore.


image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite