Bănci golite de tâlhari cu flexul, pistolul sau pixul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criminaliştii bănăţeni au avut de lucru în ultimele luni
Criminaliştii bănăţeni au avut de lucru în ultimele luni

Poliţiştii sunt incapabili să îi prindă pe spărgătorii care fură din bănci. O bancă din Reşiţa a fost jefuită de 5.000 de euro de doi motociclişti, care au părăsit zona cu ajutorul unui motor de enduro.

În 90 de secunde, doi tineri, care au ameninţat angajaţii băncii cu un pistol, au reuşit să fugă cu 5.000 de euro. Doar trei casiere şi o femeie de serviciu se aflau ieri dimineaţă în banca unde a avut loc jaful armat.


Poliţiştii au două ipoteze: fugarii au fost ajutaţi de alte persoane să jefuiască banca şi au plecat cu un autoturism de la faţa locului, sau hoţii au părăsit zona cu ajutorul unui motor de enduro. Spărgătorii din Timişoara au reuşit o performanţă similară, în martie, când au jefuit o bancă în doar 15 secunde, strecurându-se nevăzuţi printre obiectivele camerelor de supraveghere care erau îndreptate în alte părţi. Atacul a avut loc pe timp de noapte, iar spărgătorii au reuşit să fugă cu două laptopuri, uitate de angajaţi pe birouri.


Atacuri la bancomate


În ultimii doi ani, hoţii au dat atacul la zece bancomate din Timiş, care aparţin băncilor. Cele mai mari lovituri au avut loc la Lugoj, Voiteni, Sânandrei şi Timişoara. Numai săptămâna trecută, două bancomate din oraş au fost tăiate cu flexul, însă hoţii amatori nu au reuşit să ajungă la bani.
Cea mai mare trupă de spărgători de bancomate a fost reţinută în aprilie, fiind bănuită că a spart zeci de ATM-uri din întreaga ţară.

„Gulerele albe” fură din conturi


Poliţiştii au prins mai multe trupe care au furat din bănci. Trupa condusă de interlopul Paul Valută a fost prinsă după ce a furat două milioane de euro din BRD. O altă trupă din Arad a furat peste 1,6 milioane de euro, folosind acte false pentru a cumpăra credite. În plus, un pensionar de 65 de ani din Timişoara a reuşit să scoată 250.000 de euro din bănci, cu ajutorul unor buletine falsificate.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite