Avram Iancu va înota 12 ore în Bega. Sportivul se pregăteşte la Timişoara pentru un record mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avram Iancu FOTO Facebook
Avram Iancu FOTO Facebook

Înotătorul Avram Iancu se pregăteşte la Timişoara pentru un record mondial de anduranţă. Tentativa de doborâre a recordului va avea loc în Ungaria, luna viitoare. Până atunci, Iancu se va antrena, duminică, pe Bega.

Avram Iancu, primul om din lume care a înotat un fluviu fără un costum neopren şi deţinător al altor recorduri sportive naţionale, va înota timp de 12 ore continuu în cursul zilei de duminică, pe canalul Bega.  

Sportivul va înota între podurile Mitropolit Andrei Şaguna şi Traian, timp în care nu se va atinge deloc de barca însoţitoare sau de mal. 

Cursa de 12 ore reprezintă unul dintre antrenamentele premergătoare încercării de înregistrare a unui nou record mondial de înot de anduranţă.  

Tentativa de doborâre a recordului mondial va avea loc în data de 17 iulie anul acesta, în Ungaria şi presupune înotarea lacului Balaton, 72 de ore de înot continuu, aproximativ 150 kilometri distanţă. 

La Timişoara, Avram Iancu va intra în apă, duminică, la ora 9 dimineaţa. Va înota continuu până la ora 21.00. 

Bibliotecarul din Petrosani este deţinătorul recordului naţional la înot de anduranţă, el reuşind în 2020 să înoate în apele Dunării timp de 36 de ore şi 29 de minute. 

Iancu a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, iar în 2017 a înotat întreg cursul Dunarii, pe o distanta de 2.860 de kilometri. Se poate lăuda şi cu traversarea Mării Negre, înotând 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile. 

Vă mai recomandăm:

Avram Iancu a cucerit Canalul Sfântul Gheorghe. A înotat peste 70 de kilometri în Delta Dunării

Avram Iancu, românul care a cucerit Marea Neagră. Mesajul emoţionant după cursa de 700 de kilometri spre Istanbul

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite