Averea doctorului Gașpar, suspectat de corupție: venit de 4.000 de euro și 170.000 de euro în cont

0
Publicat:

Ofițerii DGA au descins luni dimineața, 26 septembrie, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, într-un dosar în care cunoscutul medic chirurg Marian Gașpar este suspectat că a luat mită de la un pacient.

Medicul Marian Gașpar este suspectat că a luat mită 1.000 de euro de la un pacient FOTO Arhivă
Medicul Marian Gașpar este suspectat că a luat mită 1.000 de euro de la un pacient FOTO Arhivă

„În dimineața zilei de 26 septembrie 2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, cu sprijinul ofițerilor D.G.A. București și cei ai Serviciului Județean Anticorupție Arad, au organizat un flagrant pentru depistarea comiterii unei infracțiuni de corupție la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara”, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Potrivit unor surse judiciare, medicul Marian Gașpar, autor al mai multor operații realizate în premieră la Timișoara, a fost prins în flagrant după ce a luat mită 1.000 de euro de la un pacient.

Declarația de avere a medicului Marian Gașpar arată că acesta are în proprietate o casă cu teren în localitatea Bazoșu Nou, un Audi din 2016 și 170.000 de euro în cont. La capitolul venituri, medicul a declarat pentru anul 2021 o sumă de 120.000 de lei din salariul de medic la Institutul de Boli Cardiovasculare și 120.000 de lei din postura de profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Asta înseamnă un venit mediu lunar de 4.000 de euro.

Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara a reacționat după ancheta care îl vizează pe medicul Marian Gașpar.

„Conducerea IBCV Timișoara se pronunță ferm împotriva oricărei forme de infracțiune sau corupție și susține permanent și necondiționat orice demers al instituțiilor abilitate ale statului ce vizează derapaje, ilegalități, nereguli referitoare la activitatea instituției. De asemenea suntem deschiși oricăror solicitări adresate nouă din partea instituțiilor statului român pentru identificarea și combaterea oricarei forme de acțiuni ilegale. IBCV Timișoara își va continua misiunea de a se îngriji de sănătatea cetățenilor și de a se dedica pemanent salvării vieții pacienților cu afecțiuni cardiovasculare, așa cum face de aproape 30 de ani”, a transmis managerul IBCV Timișoara, Constantin Luca.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite