Au luat 4 copii în plasament și i-au exploatat prin muncă

0
Publicat:

Trei percheziţii au loc miercuri dimineaţă în judeţul Timiş, la persoane care, în calitate de asistenţi maternali, ar fi exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forţat, patru minori, cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani.

Dacă refuzau să muncească, minorii erau bătuți FOTO Shutterstock
Dacă refuzau să muncească, minorii erau bătuți FOTO Shutterstock

''La data de 19 octombrie 2022, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT - ST Timişoara, efectuează trei percheziţii domiciliare, în judeţul Timiş, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă agravată, urmând a fi puse în executare trei mandate de aducere'', se arată într-un comunicat al IGPR.

În cauză s-a reţinut că, în perioada 2020 - 2022, două persoane, soţ şi soţie, în calitate de asistenţi maternali, împreună cu fiica lor, ar fi exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forţat, patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, care se aflau în plasament la aceştia.

Pe parcursul celor doi ani, asistenţii maternali nu ar fi acordat îngrijirea, ocrotirea, educarea şi întreţinerea necesară persoanelor vătămate minore, care ar fi fost obligate să presteze zilnic activităţi fizice solicitante, în cadrul exploataţiei agricole deţinute de persoanele bănuite, precizează sursa citată.

În măsura în care persoanele vătămate minore refuzau să mai îndeplinească activităţile dispuse, acestea ar fi fost agresate fizic de către cei care îi exploatau.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul BCCO Timişoara - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, SCCO Caraş - Severin, precum şi al jandarmilor din cadrul GMJ Timişoara şi IJJ Timiş.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite