Au inceput lucrările la poarta de intrare în Timişoara dinspre Lugoj. Mesajul de întâmpinare ales de primarul Robu: „Timişoara nu este oraş-martir”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma care se ocupă de lucrările la poarta de intrare în Timişoara dinspre Lugoj a montat schelele pentru modernizarea porţii de intrare în oraş. Prin mesajul ales, „Timişoara – oraşul iniţierii Revoluţiei Române anticomuniste din Decembrie 1989”, primarul Nicolae Robu a vrut să transmită că Timişoara nu doreşte să intre în rând cu oraşele-martir „care numai martir nu pot fi”.

Porţile de intrare în Timişoara arată groaznic, ani de zile fiind lăsate în paragină. Miercuri au început lucrările la prima poartă, cea dinspre Lugoj, acolo unde muncitorii firmei care se ocupă de lucrare au montat schelele şi au restricţionat traficul. „Pe toată perioada lucrărilor vor fi închise două din cele patru benzi de circulaţie, astfel încât se va circula prin zonă pe câte o singură bandă în fiecare sens”, a explicat unul din inginerii care se ocupă de lucrare.

În privinţa modului în care va arăta noua poartă de intrare în oraş, primarul Nicolae Robu a declarat că „nu va fi o amenajare epatantă, ci una civilizată”. „Mesajul inscripţionat în partea de sus este Timişoara - oraşul iniţierii Revoluţiei Române anticomuniste din Decembrie 1989. Eu am stabilit acest text”, a spus primarul Robu, care a refuzat să folosească expresia de „oraş martir”. „Timişoara nu este oraş martir. Din păcate s-a demonetizat această titulatură de oraş martir şi au fost acordate astfel de titluri pentru o mulţime de oraşe care numai martir nu pot fi considrerate. Timişoara nu doreşte să intre în rând cu respectivele oraşe, dar vrem să marcăm faptul că aici a pornit Revoluţia şi de aceea eu am stabilit acest text”, a spus primarul Nicolae Robu.

Lucrările la poarta de intrare în oraş dinspre Calea Lugojului costă 248.000 de lei, iar proiectul trebuie să fie finalizat în 45 de zile. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite