Au dat înapoi toţi banii găsiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat care este paznic la fermele Smithfield şi fiul său au dat ieri peste un portofel plin cu 850 de euro, în Piaţa Mehala. Cei doi au returnat banii fără să stea pe gânduri, iar gestul lor i-a salvat proprietarului căsnicia. Banii erau avansul pentru nuntă.

Caracterul unui om nu ţine de şcolile pe care acesta le-a absolvit. Au demonstrat acest lucru Iulian Iacob (49 de ani) şi fiul său, Alex, în vârstă de 23 de ani. Aceştia au mers în Piaţa Mehala să cumpere mai multe lucruri pentru casă şi s-au aşezat la o terasă pentru a mânca o porţie de mici, când au dat peste un portofel plin cu euro. „Am venit să cumpărăm pentru casă un topor, o drujbă, o cositoare electrică. Ne-am dus să mâncăm nişte mici şi când m-am aşezat la masă, la piciorul stâng era portofelul. Am venit imediat la Poliţie să îl căutăm pe proprietar”, a povestit Alex Iacob, proaspăt absolvent al Facultăţii de Muzică. „Nu ne-am gândit niciun moment să păstrăm banii. Ştim cât de greu se câştigă. Aşa am fost educat”, a spus şi Iulian Iacob, care lucrează ca paznic la una din fermele Smithfield.

Banii pentru nuntă

Un alt motiv pentru care Alex şi Iacob Iulian au hotărât să returneze banii a fost şi faptul că băiatul a fost de mai multe ori victima hoţilor de portofele. „Am păţit să mi se fure şi să nu mai primesc nimic înapoi. De câteva ori a trebuit să îmi refac actele. Ştiu cât a trebuit să umblu numai pentru asta”, a spus tânărul. Proprietarul portofelului găsit în Mehala este Claudiu Tomescu, un tânăr de 28 de ani care se ocupă de montarea jaluzelelor. Acesta nici măcar nu a ştiut că a rămas fără portofelul cu banii de nuntă, până când nu a fost sunat de poliţişti. „Am fost şi am mâncat în Mehala şi am plecat la lucru. Nici nu mi-am dat seama că l-am pierdut. Nu am cuvinte să le mulţumesc. Nu mă aşteptam”, a spus tânărul, fericit că şi-a recuperat banii şi actele. Poliţiştii Secţiei 4, unde a fost predat portofelul, au mai mărturisit că tot astăzi a fost prins şi un hoţ. Întrebat ce ar fi făcut dacă ar fi găsit portofelul, hoţul a răspuns sec: „aş fi avut noroc”.

A „topit” banii găsiţi

Dacă povestea tânărului care şi-a pierdut banii în Mehala are un final fericit, o pensionară din oraş nu a fost la fel de norocoasă. Femeia a aruncat din greşeală la gunoi 10.000 de euro, iar banii au fost găsiţi de un om al străzii. În doar câteva zile, acesta a topit 6.000 de euro. Când a fost prins, boschetarul a declarat că a cheltuit banii pe mâncare şi pe păcănele. Poliţiştii atrag atenţia că însuşirea unui bun găsit este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 3 luni sau cu amendă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite