Artiştii din Coreea de Sud au colorat Festivalul de operă din Parcul Rozelor "Mai şi importăm, nu doar exportăm artişti"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii prezenţi în acest week-end la Festivalul de operă şi operetă, din Parcul Rozelor, au putut vedea pe scenă mai multe prezenţe exotice. Este vorba de trei artişti din Coreea de Sud şi unul din Egipt.

Ideea de a reîmprospăta distribuţiile Operei Naţionale din Timişoara îi aparţine directorului Corneliu Murgu, care a făcut contracte de colaborare cu artiştii veniţi de peste mări şi ţări. Mezosoprana Kim In Hui, soprana Hye Youn Park şi tenorul Lee Soon Jae au putut fi văzuţi la Gala de operă, opertă şi balet, de vineri seara, urmărit de aproximativ 2.000 de spectatori.

I-am descoperit la un master class, în Italia. Ei au participat la un festival, în luna mai, la Regio Calabria. Unul a câştigat locul doi, iar celălalt locul trei. Au venit cu o colaborare la noi pentru Festivalul de operă şi operetă. Soprana a fost la noi şi în stagiunea trecută, pentru <Madame Butterfly>. Coreenii au voci deosebite, lucrate extreme de migălos. La Milano sunt cam 1.000 de studenţi din Coreea de Sud. Am fost în juriu la un festival din Seul, unde a fost premiată şi soprana de la noi. Este un schimb de expereinţă şi de voci binevenită”, a declarat Corneliu Murgu.



Artiştii coreeni locuiesc la Milano şi vin la Timişoara doar pentru spectacole. Directorul Operei din Timişoara susţine că artiştii sunt plătiţi cu sume destul de mici . „Sunt plătiţi pe spectacol. Sumele sunt de România. De asta ne şi permitem să îi aducem”, a mai spus Murgu.

O voce frumoasă din Serbia

Soprana Rasha Talaat, din Egipt a fost o altă surpriză a Operei din Timişoara, iar colaborările externe nu se opresc aici. Pentru “Nabucco”, rolul lui Abigale, este interpretată de sârboiaca Dragana Radakovici, de la Opera din Belgrad, care, de asemenea, colaborează de doi ani cu Opera din Banat.
„Importăm şi noi dacă găsim voci bune. Nu doar exportăm artişti. E bine când avem colaborări din alte ţări. Dau şi o frumuseţe aparte spectacolelor”, a afirmat Corneliu Murgu.

Festivalul de operă şi operetă din Parcul Rozelor se va încheia în această seară cu spectacolul „Nabucco”. Acesta va începe de la ora 20.30. Intrarea publicului este liberă.

image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite