Anchetă internă la Curtea de Conturi pentru un document intern „scăpat” în exterior în favoarea celui mai puternic funcţionar public din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un document intern al Curţii de Conturi intrat în posesia secretarului Primăriei Timişoara, cel mai puternic funcţionar public din Timişoara, a declanşat o anchetă internă în cadrul Curţii de Conturi a României pentru a stabili modul în care documentul a ajuns la Ioan Cojocari. Informaţia privind ancheta internă a fost confirmată pentru „Adevărul” de biroul de presă al Curţii de Conturi a României.

Scandalul privind prejudiciul de 30 de milioane de lei din dosarul de finanţare a echipei de fotbal Poli din perioada în care echipa era patronată de Marian Iancu atinge cote fără precedent. În urma unui document intern al Curţii de Conturi în care se arată că şefa Departamentului Juridic al Curţii de Conturi a României, Verginia Vedinaş, şi-a dat ok-ul pentru finanţarea declarată utlerior ilegală printr-o sentinţă definitivă.

Într-un răspuns pentru ziarul „Adevărul” Curtea de Conturi a României, prin biroul de presă, a arătat că documentul cu care Ioan Cojocari vrea să răstoarne sentinţa din dosarul „Poli” este un document intern care nu putea ajunge în posesia altei persoane. Acesta este şi motivul pentru care, potrivit răspunsului oficial emis de Curtea de Conturi pentru „Adevărul”, „aspectele în care s-a realizat acest lucru (n.r. ajungerea unui document intern în posesia unei terţe persoane) urmează să fie verificate”. Secretarul Ioan Cojocari a declarat că documentul a intrat în posesia sa pe căi legale, refuzând să spună cum a intrat în posesia documentului.

Scandalul procesului pierdut de primărie este exploatat la maximum de PSD, care se foloseşte de imaginea negativă de care „se bucură” secretarul Ioan Cojocari, unul din cei mai controversaţi funcţionari publici din Banat, aflat pe funcţie de 25 de ani. Tocmai acesta este motivul pentru care, în debutul şedinţei de Consiliu Local de vineri, consilierul PSD Alfred Simonis a propus iniţierea unui vot prin care Consiliul Local să îşi exprime încrederea sau neîncrederea în juristul-şef al Primăriei Timişoara, care este artizanul contractului de finanţare a echipei de fotbal.

Momentul a declanşat un adevărat cir, provocat şi de faptul că liberalii nu au vrut să le facă jocul aleşilor PSD, dar nici nu au vrut să facă zid în faţa controversatului secretar al primăriei. Într-un final, consilierii PSD au fost singurii care au votat pentru neîncrederea în Cojocari. Cu circul declanşat şi fără un vot masiv împotriva lui Cojocari, preşedintele de şedinţă, social-democratul Radu Ţoancă, a vrut să depăşească momentul şi a intrat în ordinea de zi, uitând să supună votului şi proiectul de hotărâre.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite