Amenzi pentru poliţişti care trag chiulul şi nu rezolvă ani de zile dosarele penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Braşoveanu, şeful procurorilor, spune că unii poliţişti au tras chiulul
Ion Braşoveanu, şeful procurorilor, spune că unii poliţişti au tras chiulul

Trei poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au fost amedaţi cu câte 1.000 de lei pentru că au tras chiulul.

Războiul dintre procurorii şi poliţiştii din Timiş, care îşi pasează dosarele penale de la unii la alţii şi se acuză reciproc de tărăgănarea anchetelor, a trecut la un nou nivel. Procurorii timişoreni au dat trei amenzi unor poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor, care lucrează în dosare de evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune. Ei pot să conteste amenzile la şefa Parchetului de pe lângă Judecătoria Timşoara, însă nu se pot adresa judecătorilor şi instanţei, ca să le fie anulate amenzile.


„Au fost aplicate trei amenzi judiciare şi urmează şi altele, dacă unii poliţişti nu se pun pe treabă. Au depăşit termenele, nu au făcut lucrările dispuse de procurori. Sunt dosare din anul 2008 în care poliţiştii nu au făcut nimic. Noi am încercat la nesfârşit să le atragem atenţia, dar ei ne-au ignorat şi nu şi-au făcut datoria”, a spus şeful procurorilor timişeni, Ion Braşoveanu.


Şeful Poliţiei Economice, Daniel Tudorescu, susţine că amenzile sunt prea dure. „Poliţiştii muncesc, însă sunt foarte multe dosare şi expertize de instrumentat, care sunt făcute de experţi în câţiva ani”, a spus Daniel Tudorescu.

Au fost aplicate trei amenzi judiciare şi urmează şi altele, dacă nu se pun pe treabă.
Ion Braşoveanu, şeful procurorilor

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite