Amenzi de 63.500 lei pentru abandon de deșeuri, șantiere, necolectare selectivă și ambrozie FOTO

0
Publicat:

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat, în ultima săptămână (în intervalul 21-25 august 2023), o serie de verificări ale sesizărilor de la cetățeni, precum și acțiuni punctuale pe diferite linii.

Rampă ilegală de deșeuri în Timișoara FOTO PLT
Rampă ilegală de deșeuri în Timișoara FOTO PLT

Au fost verificate și reverificate un număr de 38 sesizări scrise și telefonice, referitoare la terenuri neîngrijite infestate cu ambrozie, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare ori amenajări interioare, rampe clandestine cu deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate.

De asemenea, rerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, existența contractelor de salubrizare pentru deșeurile generate de către persoane fizice și juridice.

Deșeuri aruncate în Timișoara FOTO PLT
Deșeuri aruncate în Timișoara FOTO PLT

Totalul sancțiunilor aplicate pe linie de protecția mediului a fost de 38, cu amenzi în valoare de 63.500 lei.

Pe linia respectării colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor, polițiștii locali au verificat 125 de asociații de proprietari. Au fost aplicate pe această linie 14 sancțiuni în valoare de 32.000 lei fiind identificate și 15 rampe care au fost transmise către Primărie în vederea luării măsurilor de salubrizare”, spun cei de la Poliția Locală Timișoara.

Pubele de gunoi în Timișoara FOTO PLT
Pubele de gunoi în Timișoara FOTO PLT

15 rampe de deșeuri

Pe linie de menținere a curățeniei, asigurarea rampelor de spălare a utilajelor și gestionare a deșeurilor din construcții, polițiștii locali au verificat un număr de 20 de șantiere, fiind aplicate un număr de cinci sancțiuni cu valoare 12.500 lei.

Pe cea al terenurilor neîntreținute și infestate cu ambrosia, polițiștii locali au verificat 30 de astfel de terenuri, fiind aplicate un număr de partru sancțiuni.

Deșeuri în Timișoara FOTO PLT
Deșeuri în Timișoara FOTO PLT

Polițiștii locali au identificat un număr de 15 rampe clandestine de deșeuri abandonate sau depozitate pe domeniul public.

Au fost identificate și sancționate 15 persoane cu amenzi de 19.000 de lei, pentru abandonul deșeurilor pe domeniul public, depozitare și neutilizare a recipientelor care duc la formarea de rampe. Au fost verificate 128 contracte de salubrizare ți au fost împărțite 100 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public”, au mai anunțat polițiștii locali.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite