Alina Gorghiu s-a decis.  Candidează pentru Senat în judeţul în care s-a „refugiat” şi Blaga acum patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorgiu deschide lista pentru Senat în Timiş. Tot în Timiş a fost ales Vasile Blaga, acum patru ani FOTO Arhivă
Alina Gorgiu deschide lista pentru Senat în Timiş. Tot în Timiş a fost ales Vasile Blaga, acum patru ani FOTO Arhivă

Invitată să candideze la Senat din postura de cap de listă la alegerile parlamentare în judeţul care l-a trimis în Senat şi pe Vasile Blaga acum patru ani, Alina Gorghiu a acceptat invitaţia. Înainte de validarea candidaturii în Biroul Permanent Naţional, Alina Gorghiu vrea să obţină, însă, şi votul primarilor liberali din filiala pe care a ales-o.

Propusă pentru a candida în Timiş şi validată de Biroul Permanent Judeţean, Alina Gorghiu a decis să candideze în Timiş. Prezentă la Timişoara, Gorghiu a anunţat că a primit „cu încântare invitaţia organizaţiei de a candida”. „Sunt argumente puternice să vin în judeţul Timiş şi să candidez la Senat”, a mai declarat Alina Gorghiu.  Decizia finală în privinţa candidaturii lui Gorghiu va fi luată în Biroul Permanent Naţional de luni.

Până la BPN, Alina Gorghiu vrea o validare în BPJ al PNL Timiş şi din partea primarilor rebeli, care au demisionat din BPJ după ce candidaţii propuşi de ei nu au prins un loc eligibil. „Există o şedinţă a BPJ, unde voi avea discuţii deschise cu toţi primarii pentru a lua cea mai bună decizie. Validarea listelor care au mai rămas se va face luni, în cadrul BPN. Atunci vom fi în măsură cu toţii să vă spunem concluziile pe ce înseamnă candidaturile PNL”, a declarat Alina Gorghiu, care a spus că în proporţie de 99 % va candida în Timiş. Alina Gorghiu a mai spus că dacă majoritatea parlamentară nu va fi construită în jurul PNL, aceasta va demmisiona din funcţia de preşedinte al PNL. 

Alina Gorghiu a reiterat, la Timişoara, sprijinul pentru Dacian Cioloş, declarând că programul de guvernare al PNL va face o punte cu platforma lansată de Dacian Cioloş. „Noi ne-am spus punctul de vedere de la momentul în care am dat votul în Parlament pentru Dacian Cioloş. Săptămâna viitoare se împlineşte un an de la tragedia din Colectiv şi au fost convulsii la nivelul societăţii. Este un an finalizat onorabil, finalizat cu realizări şi sincope, un an în care nu a beneficiat de o majoritate. Unicul susţinător constant al lui Dacian Cioloş a fost PNL. Sunt de acord, însă, că un candidat de prim-ministru care poate fi Dacian Cioloş, cu acordul său, trebuie să ţină cont de programul de guvernare al PNL. Nu vă ascund că PNL a avut discuţii cu Dacian Cioloş pe anumite proiecte. Vrem să transmitem electoratului că noi în parteneriat cu Dacian Cioloş suntem pe acea direcţie reformistă. Luni, vom avea nişte concluzii care se referă la priorităţile PNL din programul de guvernare care să facă punte cu platforma lui Dacian Cioloş”, a mai declarat Alina Gorghiu, la Timişoara. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite