Aeroportul Internaţional Timişoara a intrat într-o categorie selectă, alături de alte două aeroporturi din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma modificărilor din ultima perioadă, Aeroportul "Traian Vuia" a intrat în Top 3 în România în ceea ce priveşte posibilităţile de operare ale aeronavelor şi a siguranţei pasagerilor.

Investiţiile în modernizarea facilităţilor, printre care şi dotarea cu două autospeciale performante, de mare capacitate, au ajutat aeroportul bănăţean să obţină ridicarea categoriei pentru salvarea şi stingerea incendiilor. Astfel AIT "Traian Vuia" se încadreaza acum in categoria 8, alaturi de alte doua aeroporturi din ţara, Cluj şi Otopeni.

În plus, prin refacerea şi modernizarea sistemului de balizaj, s-a obţinut creşterea de la I la II a categoriei sistemului luminos de apropiere de precizie. Aceast lucru s-a realizat pe direcţia de aterizare secundară 11, ceea ce înseamnă că se pot asigura condiţii identice de apropiere de precizie (în caz de ceaţă) pe ambele direcţii de aterizare la pistă. Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” Timişoara deţine echipament de radio navigaţie şi de balizaj luminos conform reglementărilor internaţionale, ceea ce permite operarea aeronavelor chiar şi în condiţii de ceaţă densă. Aterizarea şi decolarea aeronavelor depinde, însa, şi de regulile interne ale companiilor aeriene care operează şi de pregătirea echipajului aeronavelor.

„În urma acestor investiţii, Aeroportul Internaţional Timişoara va putea asigura conform reglementărilor internaţionale serviciile de salvare şi stingere a incendiilor pentru aeronave. În acelaşi timp se poate asigura şi aterizarea cu regularitate a avioanelor cu capacitate mare de transport pasageri, dar mai ales cele pentru transportul de cargo, activitate pe care vrem să o dezvoltam şi mai mult în acest an”, a spus directorul AIT, Daniel Idolu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite