Acuzaţii grave la Lugoj: femeie moartă pentru că medicul a refuzat, din orgoliu, să dea un telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tiucra Octavian Sorin, un bărbat de 40 de ani din Lugoj, aduce acuze grave unui medic de la Spitalul Municipal din localitate. Bărbatul susţine că medicul Vladimir Grab a refuzat să dea un simplu telefon care ar fi însemnat o intervenţie chirurgicală şi şanse mai mari de supravieţuire a mamei sale.

Condamnată să moară în România, învinge cancerul în Germania

Lugojanul susţine că drama familiei sale a început în urmă cu două săptămâni, pe data de 22 ianuarie, când mama sa, Tiucra Mariana Gabriela, în vârstă de 64 de ani, a suferit un preinfarct şi a fost dusă de urgenţă la Spitalul Municipal. „La Urgenţe, după un control sumar, ni s-a spus că nu are nimic şi dacă a stat până la ora 05.00 acasă, putea să stea şi până la ora 08.00, când vine doamna doctor. Cu alte cuvinte, ne-a spus mai elegant că am deranjat pentru nimic”, susţine bărbatul.

EXCLUSIV Studenta condamnată la moarte de medicii incompetenţi: "Îmi venea să ţip! Am CANCER! Cât să mai aştept !?"

Internare de urgenţă

Octavian Tiucra mai spune că după ora 08.00, când a venit medicul specialist, s-a realizat un EKG, care atesta că femeia a suferit un infarct şi a fost internată de urgenţă. Când a aflat că starea mamei sale este gravă, Octavian Tiucra a luat legătura cu o cunoştinţă care fusese operată la Institutul de Cardiologie din Timişoara, iar aceasta l-a pus în legătură cu medicii specialişti de aici. „I-am dat domnului doctor Dragoş Cosma de la Timişoara datele personale ale mamei pentru a-i face internarea la Institutul de Cardiologie şi pentru a fi operată de urgenţă când ajungem la Timişoara”, a mai povestit  Tiucra. Singura condiţie impusă de medicii de la Cardiologie era ca medicul de gardă de la Lugoj să dea un telefon la Institutul de Cardiologie pentru confirmare, ca pacienta să poată fi trimisă de urgenţă la Timişoara. 

Condamnată să moară în România: „Mă bucur că am avut cancer. Am învăţat multe”

„Şi eu am facultate”

Lugojanul susţine că imediat după ce a discutat cu medicii din Timişoara a mers să-i explice situaţia medicului de gardă de la Lugoj, Vladimir Grab, rugându-l să facă demersurile necesare pentru transferarea mamei sale la Timişoara. „Am văzut că s-a schimbat la faţă de parcă s-a simţit jignit că am luat legătura cu Timişoara fără acordul dânsului. Mi-a spus că şi dânsul a făcut facultate şi că o poate trata pe mama la spitalul din Lugoj”, a mai povestit bărbatul. Potrivit acestuia, prima discuţie pe această temă a avut loc vineri în jurul prânzului, iar până seara în jurul orei 18.00, medicul nu a dat niciun telefon la Timişoara. „În tot acest timp l-am rugat de şase ori să sune şi îmi tot spunea că nu reuşeşte să ia legătura cu Institutul, deşi eu reuşeam să dau telefon într-un minut. Ultima dată i-am format numărul de pe telefonul meu, dar a refuzat să vorbească spunând că are şi el telefon”, a mai spus Octavian Tiucra.

Moartă între spitale

Fiul femeii care a suferit infarctul susţine că într-un final medicul a sunat la Timişoara, vineri seara, dar i s-a spus că pacienta poate fi dusă la operaţie abia luni dimineaţa. „Eu ştiam că doctorii de acolo o aşteaptă la orice oră. Între timp mama a suferit duminică seara un nou infarct şi, în ciuda încercărilor de resuscitare, i-a fost consemnat decesul la ora 19.55”, a spus bărbatul care este decis să sesiseze Colegiul Medicilor.

Anchetă internă după sesizare

Contactat telefonic pentru a spune dacă spusele bărbatului din Lugoj se confirmă, managerul Institutului de Cardiologie din Timişoara, Ranko Szuhanek, a spus că va discuta cu medicii în cauză mâine dimineaţă la prima oră şi va exprima un punct de vedere care poate face lumină în caz. În acelaşi timp, reprezentanţii Spitalului Municipal Lugoj aşteaptă o sesizare scrisă de la Tiucra pentru a-l cerceta pe medicul Vladimir Grab. „Avem o sesizare verbală până acum. Dacă vine o sesizare scrisă o să se înfiinţeze o comisie şi se va stabili ce s-a întâmplat atunci. Nu putem acuza medicii aşa uşor. Sunt convinsă că orice medic îşi face datoria când este în faţa unui caz”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Lugoj, Teodora Mateescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite