A început montarea unui nou pod în Timișoara. Pasarela pietonală peste Bega este în zona Uzinei de Apă FOTO

0
Publicat:

A început construcția pasarelei pietonale din Parcul Uzinei. Acesata se află în apropierea vechiului pod din fața turbine electrice, care ar putea să fie transformat pentru bicicliști. Proiectul aparține celor de la Aquatim.

Pasarela se află lângă vechiul pod FOTO PMT
Pasarela se află lângă vechiul pod FOTO PMT

Timișorenii vor avea o nouă pasarelă pietonală în zona Uzinei de Apă. S-a montat deja structura de oțel. Urmează realizarea treptelor, montarea grătarelor și balustradelor de protecție pentru accesul pietonal.

Proiectul aparține celor de la Aquatim, în cadrul unei finanțări din fonduri europene de peste 30 de milioane de euro, pentru reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizate.

Prin structura de oțel a noii pasarele va trece noua magistrală de apă, adică o țeavă de 1.000 de milimetri, care acum se află sub vechiul pod pietonal din parc.

Profităm de înlocuirea rețelei de apă și canal din Timișoara, cu bani europeni, și modernizăm infrastructura învechită. Lucrarea este coordonată de Aquatim… Astfel conectăm oameni și locuri și ținem Timișoara în mișcare”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Pasarelă nouă peste Bega FOTO PMT
Pasarelă nouă peste Bega FOTO PMT

În ceea ce privește vechiul pod pietonal din Parcul Uzinei, aflat în faţa turbinei electrice, există mai multe variante care se discută la primărie. Una dintre ele este amenajarea ei pentru bicicliști.

Vechiul pod are însă nevoie de reparații capitale și amenajarea drumului pentru bicicliști, acum urcarea și coborârea fiind făcută pe scări.

În 2021, podul pietonal din Parcul Uzinei a căpătat un aspect mai civilizat, printr-un proiect finanţat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi”.

Vechia pasarelă FOTO Ștefan Both
Vechia pasarelă FOTO Ștefan Both

Voluntarii pus mâna pe perii de sârmă, pe şmirgel, pentru a curăţa elementele metalice. Apoi au trecut la vopsit structura, barele laterale şi traversele. În final, podul a fost îmbrăcat în materialele croşetate de voluntari. 

Vechea magistrală de apă care trecea peste Bega FOTO Ștefan Both
Vechea magistrală de apă care trecea peste Bega FOTO Ștefan Both

În alte ordine de idei, Primăria Timișoara mai are în lucru alte două poduri pietonale: Podul Gelu, în zona Solventul, care se află acum în execuție, și Podul „Îndrăgostiților”, de lângă Parcul Copiiilor, unde miercuri, 9 august 2023, se va supune la vot valoarea investiției în Consiliul Local.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite