Unul dintre militarii morţi la Cincu era din Târnăveni. Maistrul militar Constantin Dorin Filip a zburat spre îngeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apropiaţii spun că maistrul militar Constantin Dorin Filip urma să se căsătorească
Apropiaţii spun că maistrul militar Constantin Dorin Filip urma să se căsătorească

Maistrul militar Constantin-Dorin Filip avea 30 de ani şi era din Târnăveni. Şi-a dedicat întreaga viaţă carierei militare şi tot ce şi-a dorit era să poarte cu mândrie uniforma.

Colegii îşi amintesc de momentul în care bărbatul a aflat că va zbura alături de ceilalţi militari. Era fericit şi abia aştepta să decoleze.  Din păcate, după ce a străbătut cerul oraşului în care a venit pe lume, la o distanţă de 20 de km , elicopterul a luat foc şi s-a prăbuşit. Localnicii din Târnăveni au fost răvăşiţi atunci când au aflat că unul din semenii lor şi-a pierdut viaţa. Oamenii îşi amintesc despre el ca fiind  “un băiat bun, un om de cuvânt pe care te puteai baza” ( Vasile Stan, vecin).

  Primarul municipiului Târnăveni , Sorin Megheşan a postat pe facebook  un mesaj şi a transmis condoleanţe. “ Îl cunoşteam din vedere,  Târnăveniul e destul de mic, ne cunoaştem între noi. Era un băiat de caracter, pe care te puteai sprijini, te puteai baza. Un băiat respectuos, foarte ambiţios, dorea întotdeauna ca semenii lui să se simtă bine în prezenţa lui şi, în acelaşi timp, punea mai presus de toate siguranţa semenilor. Condoleanţe familiei”, a declarat Sorin Megheşan.

În comunicatul de presă, MapN a  dat şi numele celorlalţi militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic: comandorul Artur-Grigore Palfi, în vârstă de 46 de ani, căsătorit, tatăl unui copil, căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan, de 34 ani, căsătorit, tatăl unui copil, căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, de 29 de ani, căsătorit, sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, în vârstă de 25 de ani, necăsătorit, maistrul militar cls. I Paul Bădescu, de 41 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. II Dorin Fodor, de 43 de ani, căsătorit, tatăl a doi copii, maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean, de 33 de ani, necăsătorit, tatăl unui copil.

Cei doi militari răniţi sunt căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, în vârstă de 47 de ani, şi maistrul militar cls. I Valentin Bora, în vârstă de 41 de ani.
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat că elicopterul prăbuşit vineri  în judeţul Sibiu plecase de la Câmpia Turzii spre Cincu, unde se desfăşura un exerciţiu militar.
 

citeşte şi:

Căpitanul Răzvan Moldovan, decedat în accidentul din Sibiu, era un tânăr „model, foarte serios şi implicat, un caracter puternic“

VIDEO  Doliu la Enoşeşti-Olt, localitatea natală a unuia dintre militarii decedaţi în accidentul aviatic de lângă Sibiu. Rudele: "Era un băiat exemplu"

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite