Căpitanul Răzvan Moldovan, decedat în accidentul din Sibiu, era un tânăr „model, foarte serios şi implicat, un caracter puternic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul pilot de 29 de ani din Alba Iulia decedat în accidentul de elicopter din judeţul Sibiu se căsătorise în vara acestui an. Apropiaţii acestui susţin că Răzvan Moldovan a dorit tot timpul să urmeze cariera militară.

Căpitanul Răzvan Moldovan, unul dintre militarii morţi în accidentul aviatic din Sibiu, era "un caracter puternic" şi iubea cariera militară. Pilotul a absolvit Colegiul Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia în promoţia 2005. Foştii dascăli ai tânărului au numai cuvinte de laudă despre acesta şi spun că era unul dintre cei cu care se mândreau, pentru că a reuşit să îşi urmeze vocaţia şi cariera militară.

"În timpul liceului era un elev foarte serios şi implicat, un caracter puternic. Cred că faptul că a urmat Colegiul Militar şi apoi a reuşit să fie admis la Academia Forţelor Aeriene "Henri Coandă" din Braşov demonstrează caracterul său puternic, dedicarea şi seriozitatea în pregătire. Examenul la Academie nu este simplu şi implică mult mai multă rigoare şi muncă pentru că testele de verificare nu sunt deloc simple", a afirmat unul dintre foştii 

image

profesori ai tânărului militar dispărut mult prea devreme dintre noi. În cartierul din municipiul Alba Iulia unde locuieşte familia militarului, oamenii vorbesc despre tragedia aviatică de la Stejăriş, iar unii spun că doresc să meargă, duminică, la biserică pentru a se ruga şi a aprinde o lumânare pentru Răzvan Moldovan şi ceilalţi şapte colegi ai săi care şi-au pierdut viaţa în acest accidentul aviatic de vineri, din judeţul Sibiu. Vecinii afirmă că părinţii tânărului au plecat imediat după aflarea veştii la Sibiu pentru a se ocupa de procedurile legale pentru înmormântarea tânărului.

Cunoscuţii lui Răzvan sunt şocaţi şi spun că acesta era un tânăr model, respectuos şi că iubea cariera militară. Potrivit acestora, tânărul se căsătorise chiar în vara acestui an. ”Era un băiat foarte bun şi deştept. Nu degeaba a ajuns unde a ajuns. De mic i-au plăcut milităria şi zborul şi de aceea a vrut o carieră în acest domeniu”, a afirmat un vecin al căpitanului Răzvan Moldovan.

Răzvan rămâne eroul meu, nu numai pentru că făcea parte din elita acestei ţări ci mai ales pentru că a avut un vis pe care l-a urmat într-o societate foarte pricepută în a-ţi ucide visele, pentru că a iubit până la capăt, pentru că a avut puterea să creadă mereu mai mult decât am făcut-o noi. E eroul meu pentru că mereu discret şi puternic ne-a asigurat că cerul nostru e încă albastru pentru că oameni ca el ne protejează de acolo din înălţimi. Te voi păstra mereu în suflet ca pe un erou şi îţi mulţumesc pentru tot ce ai făcut pentru noi. Doamne ai grijă te rog de sufletele celor rămaşi. Rămas bun prieten drag…”, a spus Alin Tomuş, un prieten apropiat al militarului mort la datorie

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii. Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Un tânăr pilot de 28 de ani din Alba Iulia, printre victimele decedate în accidentul de elicopter din Sibiu

Un elicopter militar s-a prăbuşit. Opt persoane au murit, alte două sunt transportate la spital.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite