Ursul care a pătruns într-un parc zoologic din Târgu Mureș și a ucis trei căprioare a fost împușcat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un urs sălbatic a sărit gardul parcului Zoo, din Tg. Mureș, și a omorât trei căprioare și un emu. Fiara a fost surprinsă pe camerele de supraveghere cum dă târcoale, pe timpul nopții. Echipa de intervenție pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun a pornit în căutarea sa.

UPDATE: Animalul, o ursoaică de 150 de kg, a fost împușcat 

„Ursul a fost împușcat! În cursul acestei nopți, Echipa de Intervenție pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun a reușit, după o operațiune complexă, să captureze ursul care pătrundea în perimetrul Grădinii Zoologice. În ultimele trei nopți, acest exemplar - o femelă tânără de 150 kg – a reprezentat un pericol real, omorând trei căprioare și un emu. Intervenția Echipei s-a desfășurat în conformitate cu toate prevederile legale în vigoare.Au fost luate toate măsurile necesare pentru a se asigura, în permanență, siguranța animalelor rezidente ale Grădinii Zoologice, precum și a populației. Specialiștii vor continua monitorizarea atentă a zonei pentru a preveni astfel de incidente în viitor”, a transmis, sâmbătă, Primăria Târgu Mureș.  

Știrea inițială

„De câteva nopți, un urs se plimbă pe teritoriul Grădinii Zoologice. Paznicii de noapte au observat animalul pe camerele de supraveghere, au informat imediat Jandarmeria, care a ajuns la fața locului fără întârziere de fiecare dată și au luat măsurile necesare. Din păcate în cursul acestei nopți, ursul a reușit să prindă și să omoare una dintre căprioarele noastre”, a transmis Zoo Târgu Mureș pe Facebook.

Grupul de intervenție a preluat cazul și se vor lua măsurile necesare pentru capturarea ursului, au mai transmis administratori parcului ZOO.

„Dorim să vă asigurăm că ursul apare doar pe timp de noapte, așa că Grădina Zoologică este sigură pentru vizitare pe parcursul zilei. Vă așteptăm cu drag!”, au mai subliniat reprezentanții grădinii zoologice. 

Un urs a intrat în interiorul parcului Zoo FOTO: Arhiva
Un urs a intrat în interiorul parcului Zoo FOTO: Arhiva
Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite