UDMR Târgu-Mureş va avea o nouă conducere începând de marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marko Bela a declarat public la finele anului trecut că filiala UDMR Târgu-Mureş trebuie reorganizată
Marko Bela a declarat public la finele anului trecut că filiala UDMR Târgu-Mureş trebuie reorganizată

Consiliul Permanent Teritorial (CPT) UDMR Mureş s-a întrunit pentru a supune analizei situaţia procesului de reorganizare a organizaţiei municipale a Uniunii. CPT a constatat că mediatizarea reorganizării şi înnoirea statutului de membru al organizaţiei UDMR Târgu-Mureş, au dat rezultate şi întrunesc condiţiile de organizare a şedinţei de constituire a UDMR Târgu-Mureş.

CPT a decis că şedinţa de constituire să aibă loc în data de marţi,12 februarie, începând cu orele 18.00, în sala de şedinţe a Casei Deus Providebit, din centrul oraşului.

Conform deciziei Consiliului Permanent Teritorial, poate vota şi poate fi votată doar persoana care s-a înregistrat ca membru în UDMR Târgu-Mureş la sediul organizaţiei, în perioada 18 ianuarie – 7 februarie. În plus, nu pot participa la alegeri decât persoanele cu domiciliul stabil în Târgu-Mureş, înregistrate pentru Adunarea Generală şi care deţin carnet de membru valabil. Totodată, la şedinţa de constituire au drept de paticipare toţi parlamentarii, consilierii judeţeni şi municipali ai UDMR, care au domiciliul stabil în Târgu-Mureş.
 

Persoanele prezente la şedinţa de constituire vor fi validate prin prezentarea carnetului de membru valabil şi a buletinului de identitate. Conform deciziei CPT, şedinţa este legal constituită în cazul în care sunt prezenţi cel puţin o cincime dintre membrii înregistraţi, dar nu mai puţin de 50 de persoane. În cadrul şedinţei va fi votat preşedintele organizaţiei municipale Târgu-Mures, prezidiul executiv, precum şi forurile decizionale ale organizaţiei.

Dorinţa reorganizării filialei mureşene a UDMR a apărut încă din vara anului trecut, dar a devenit o certitudine abia după ce senatorul Marko Bela i-a acuzat pe cei din conducerea filialei locale a Uniunii de lipsă de profesionalism, dând vina pe ei pentru rezultatele slabe obţinute. ”Unde rezultatele sunt bune, recunoaştem munca, iar unde rezultatele sunt atât de proaste ca la Târgu-Mureş, acolo unde conducerea UDMR trebuia să plece de ieri şi nu de mâine!”, spunea la sfârşitul anului trecut Marko Bela.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite