Turist mort în Munţii Călimani, al doilea în ultimele trei zile. Plecase singur în drumeţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
salvamont alba

Un turist a murit, sâmbătă, în Munţii Călimani, fiind al doilea deces înregistrat în ultimele trei zile. Bărbatul a plecat singur pe munte şi la un moment dat nu a mai răspuns la telefon. Salvamontiştii l-au găsit mort, la aproape 2.000 de metri altitudine. Autorităţile urmează să decidă cum vor putea coborî trupul.

”Acţiune în derulare în masivul Călimani. Salvamontiştii au primit o solicitare privind o eventuală situaţie dificilă în care s-ar afla o persoană care făcea o drumeţie în masiv şi care astăzi nu a mai răspuns la telefon. Imediat au fost alertate structurile Salvamont din judeţele care înconjoară masivul, plecând în căutare echipe de prim răspuns din Mureş, Harghita şi Suceava”, au transmis, sâmbătă, salvamontiştii.  

Potrivit acestora, din păcate, persoana a fost găsita decedată în apropierea staţiei meteo Retitiş la aproape 2.000 de metri altitudine.  

”Salvamontiştii vor stabili cu Poliţia dacă vor putea prelua trupul pentru transport şi apoi cum vor face recuperarea şi transportului lui, terestru sau cu sprijinul unui elicopter. Ştim şi înţelegem că a merge pe munte singur este tot o formă de manifestare a pasiunilor şi dragostei pentru munte, dar, ţinând cont de problemele ce pot apărea, nu recomandam drumeţiile solitare”, au mai transmis salvamontiştii.  

Aceştia precizează că este al doilea deces pe munte în ultimele 3 zile produs cu turişti solitari. 

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite