Târgu-Mureşul se clasează pe locul şapte pe ţară în clasamentul plăţilor taxelor locale efectuate cu cardul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul nostru se situează pe locul şapte în topul oraşelor din România, în functie de numărul plăţilor cu cardul a taxelor locale, dupa Bucureşti şi Cluj-Napoca, potrivit datelor raportate de băncile din România, membre ale Visa Europe.

Pentru a încuraja plata cu cardul a taxelor şi impozitelor locale, Primăria Târgu-Mureş le-a pregătit o surpriză contribuabililor. Aceştia pot plăti integral taxele şi impozitele locale la Promenada Mall până în data de 31 martie, zilnic între orele 16.00 şi 20.00, la standul amenajat în zona intrării principale, beneficiind astfel de reducerea de 10% acordată de municipalitate.

În topul primăriilor din România, municipalitatea târgumureşeană ocupă locul 11 în topul tranzacţiilor de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, realizate anul trecut, în condiţiile în care cele şase sectoare din Bucureşti sunt incluse ca primării separate. Numărul total al tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor şi impozitelor locale realizate în România a crescut anul trecut cu 32% faţă de 2011, la 285.000 de plăţi electronice.

Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, organizează în perioada februarie-martie 2013 competiţia naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primăriile din ţară care acceptă plata cu cardul şi contribuabilii care îşi achită impozitele cu cardul.

"Vrem să încurajăm contribuabilii şi autorităţile locale să devină susţinători activi ai plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul, întrucât beneficiile sunt numeroase. Autorităţile locale îşi pot optimiza resursele disponibile şi utilizează un mijloc de plată mai sigur şi mai rapid. În plus, contribuabilii îşi pot plăti taxele mai simplu, comod şi fără comision, ca şi în cazul cumpărăturilor la comercianţi", a precizat Cătălin Creţu, director general România, Visa Europe.

Oraşul cu cele mai bune rezultate privind plata taxelor cu cardul va primi titlul de "Oraşul viitorului" şi va fi premiat cu o expoziţie tehnologică interactivă, cu acces liber, în care vor fi prezentate publicului larg tehnologiile inovatoare de plăţi dezvoltate de Visa Europe şi de partenerii săi.

Pentru a oferi şanse egale tuturor primăriilor care acceptă plata taxelor şi impozitelor cu cardul, oraşul câştigător va fi desemnat în funcţie de numărul de plăţi cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, iar cele şase sectoare din Bucureşti vor fi considerate în mod individual în cadrul competiţiei.
 
Competiţia face parte din campania naţională de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale, derulată pentru al patrulea an consecutiv de Visa Europe şi băncile membre din România, în perioada februarie – martie 2013.


 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite