Târgu-Mureş:Puteţi învăţa să dansaţi ca-n videoclipuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lecţiile de streetdance pentru tineri vor fi organizate la Casa Studenţilor în fiecare joi şi vineri. Cursurile vor reprezenta baza pentru o viitoare şcoală de streetdance, prima de acest gen care va fi înfiinţată în Târgu-Mureş şi care va participa la competiţii naţionale şi internaţionale.

Tinerii pasionaţi de dansuri urbane pot învăţa să se mişte pe ritm de hip-hop de la specialişti în domeniu, prin intermediul cursurilor organizate la Casa Studenţilor. În premieră pentru oraşul nostru, lecţiile de streetdance vor fi organizate săptămânal şi vor aborda genuri ca new style, popping, locking şi hip-hop (oldschool şi newschool n.r.). Pal Jozsef, 26 de ani, iniţiatorul proiectului şi antrenorul viitorilor dansatori urbani, este singurul streetdancer profesionist din judeţ şi îşi propune ca datorită cursurilor pe care le va efectua să-i determine pe tinerii mureşeni să îmbrăţişeze ideea dansului liber, de stradă. „Îmi doresc ca tinerii să aibe un loc unde să se poată manifesta liber şi să înveţe să simtă ritmul muzicii urbane ( rnb, rap n.r.). Cursurile vor reprezenta baza pentru o viitoare şcoală de streetdance, prima de acest gen care va fi înfiinţată în Târgu-Mureş şi care va participa la competiţii naţionale şi internaţionale”, ne-a declarat acesta.

Dans din pasiune

Lecţiile de streetdance vor fi organizate săptămânal, joi şi vineri, la Casa Studenţilor. Costul participării la acestea va fi unul modic, de 15 lei pe şedinţă, iar abonamentele lunare vor costa 100 de lei. „Vreau să subliniez faptul că aceste cursuri de dans vor fi făcute pentru a asigura continuitatea acestui gen la nivel de oraş. Costurile pentru fiecare curs au rolul de a garanta bugetul pentru participarea la concursurile de dans şi nu de a face profit. Atunci când e vorba de pasiune, profitul intră pe plan secund”, a completat Pal. În plus, în viitorul apropiat se intenţionează organizarea unui workshop de streetdance, primul de acest gen în oraşul nostru, cu participarea unor dansatori consacraţi din Statele Unite cum ar fi Eddie „Styles” Gutierrez, membru JabbaWockeeZ, cunoscut şi pentru că a dansat pentru Usher. Pentru informaţii adiţionale şi înscrieri, mureşenii au la dispoziţie numerele de telefon 0740 942.771 şi 0741 437.879.

Antrenor cu portofoliu bogat

Pal Jozsef a participat la concursuri naţionale şi internaţionale de dans urban, clasându-se pe primele locuri la You Live Fest 2009, organizat la Bucureşti luna în noiembrie. În plus, el a studiat dansul cu JabbaWockeeZ Crew, cea mai cunsocută trupă de dans de stradă din Statele Unite ale Americii.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite