Târgu-Mureş:„Dragoste, păţanii şi hohote de râs” la Festivalul Studio 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mâine şi până duminică, Târgu-Mureşul va fi capitala teatrului studenţesc din România. Universitatea de Artă Teatrală va organiza Festivalul Studio 2010, eveniment la care vor participa şapte universităţi de teatru din ţară.

Ediţia a doua a Festivalului Studio 2010, organizat de Universitatea de Artă Teatrală din Târgu-Mureş va debuta mâine dimineaţă la Teatrul Studio. Festivalul este singurul de acest gen din România şi întruneşte crema universităţilor teatrale din ţară. Cele şapte universităţi participante, din Bucureşti, Cluj, Sibiu, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Târgu-Mureş, vor pune în scenă 11 spectacole de teatru. În plus, pentru a sublinia caracterul personal al manifestării, vor avea loc discuţii cu publicul pe seama spectacolelor la finalul fiecăruia dintre ele. „Vrem ca mureşenii să se simtă cu adevărat bine. Vor fi organizate şi lansări de carte sau prezentări de filme, iar duminică, de la ora 18.00, va avea loc decernarea premiilor pentru cele mai bune piese de teatru participante la Festival”, ne-a declarat Gáspárik Attila-Csaba, rectorul UAT.

Cele mai interesante spectacole

Mâine, de la ora 11.00, spectacolul „Retro Circul Matteo”, de Adrian Lustig (Craiova n.r.), va deschide Festivalul. UAT-ul va fi prezent pe scenă cu un spectacol în limba maghiară, vineri de la ora 21.00, spectacolul de păpuşi „Respiraţii”, sâmbără de la 13.00 şi „Piaţeta”, tot sâmbătă, dar de la ora 17.00. Ieşenii de la George Enescu vor pune în scenă spectacolul „Dragoste, păţanii şi hohote de râs”, sâmbătă de la ora 21.00, iar clujenii de la Babes-Bolyai vor încheia Festivalul duminică de la ora 11.00, cu piesa „Cucuci”.

Workshopuri pentru studenţi

Tinerii care vor dori să se implice în festival, vor putea lua parte la workshopurile de Scriere Dramatică (organizat de UAT n.r.) şi Actorie (organizat de Universitatea din Sibiu n.r.). „Arta independentă este extrem de importantă pentru România, deoarece este reprezentată cel mai bine la nivel mondial de această ramură. Festivalul în sine va reflecta cu precizie nivelul la care se află teatrul românesc”, ne-a declarat Raluca Blaga, secretar literar în cadrul UAT.

Bilete ieftine pentru iubitorii de teatru

Mureşenii care vor asista la spectacolele din cadrul Festivalului vor achita 8 lei pentru un bilet, sau 4 lei, în cazul elevilor, studenţilor şi pensionarilor. Rezervări pot fi făcute la casieria Teatrului Studio, situat pe strada Koteles Samuel nr. 6 sau şi online, pe adresa de e-mail raluca@uat.ro.

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite