Târgu-Mureş: Vara vine în ajutorul şomerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu venirea verii, rata şomajului în judeţul Mureş începe să scadă. Dacă în luna aprilie rata şomajului era situată undeva la 8,2%, în luna mai aceasta a scăzut la 7,9%. 

“În evidenţele noastre sunt înregistraţi 19.798 de şomeri, în scădere faţă de lunile martie şi aprilie. Pentru acest an de criză, această scădere este un semn bun. Oricum, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistraţi doar 14.188 de şomeri,  rata şomajului este mult mai mare. Această scădere a numărului persoanelor fără loc de muncă se datorează şi faptului că au fost create posturi în domenii cu activităţi sezoniere”, a declarat Reghina Fărcaş, director executiv al AJOFM Mureş.

Inginerii, la mare căutare

Pe lângă locurile de muncă sezoniere oferite de angajatori, cele mai mari şanse de angajare sunt în domenii precum comerţ, servicii, construcţii, asigurări şi confecţii. Inginerii sunt din nou la mare căutare în industria alimentară, industria chimică sau industria mecanică.

“Numărul şomerilor cu studii superioare este mai mic pentru că aceştia au un comportament mai activ şi sunt mult mai flexibili. De obicei oamenii instruiţi au la dispoziţie mai multe informaţii şi corespund mai uşor cerinţelor angajatorilor. Ceea ce se poate observa este că agenţii economici sunt foarte precauţi când vine vorba de angajări. Aceştia nu lansează strategii de dezvoltare pe parte de resurse umane  şi nu fac previziuni privind angajările”, a mai explicat Reghina Fărcaş.

La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş există în acest moment 200 de locuri de muncă, ceva mai multe faţă de lunile anterioare. 


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite