Târgu-Mureş: Staţia de Tratare Ape Uzate, reabilitată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de reabilitare a Staţiei de Tratare Ape Uzate au fost încheiate. Finaţarea a fost asigurată de la Uniunea Europeană prin programul ISPA.

Staţia de Tratare Ape Uzate a fost reabilitată şi modernizată prin fonduri primite de la Uniunea Europeană. Lucrările fac parte din proiectul “Reabilitarea alimentării cu apă potabilă şi a colectării şi epurării apelor uzate în oraşul Târgu Mureş”, finanţat de U.E. prin programul ISPA. Suma totală alocată prin acest program este de circa 28 de milioane de euro, iar costurile lucrărilor de reabilitare şi retehnologizare a Staţiei de Tratare a Apelor Uzate se ridică la 8,5 milioane de euro.

"Scopul programului finanţat de Uniunea Europeană este conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului, protecţia sănătăţii oamenilor şi utilizarea prudentă şi raţională a resurselor naturale.Prin realizarea acestui obiectiv se obţine conformitatea cu directiva Uniunii Europene referitoare la epurarea apelor uzate, directivă preluată de legislaţia română în vigoare, reducerea riscurilor privind sănătatea populaţiei şi reducerea impactului asupra mediului. Astfel, prin îmbunătăţirea calităţii apei epurate, se va reduce gradul de poluare a râului Mureş",
a precizat Nicu Tomuleţiu, purtător de cuvânt al companiei Aquaserv.

Lucrările de modernizare a Staţiei de Tratare a Apelor Uzate au fost efectuate de firma olandeză Spaans Babcock Alewijnse şi au garanţie un an de zile.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite