Târgu-Mureş: Sediul ultramodern pentru Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din funcţionarii Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii, dar şi unele secţii ale Bibliotecii Judeţene se vor muta din această vară în fostul hotel Parc, transformat în sediu administrativ.

Clădirea a fost preluată de Consiliul Judeţean (CJ), care a început deja lucrările de reamenajare, ce vor fi finalizate în această vară. “Valorea investiţie este de  2.300.000 de lei, iar acolo vrem să mutăm Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanei, care e acum funcţionează în subsolul CJ, instituţia Arhitectului Şef, dar şi unele birouri din Instiţia Prefectului şi alte ONG-uri care ne solicită spaţii”, a precizat Cristian Chirteş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Noua clădire va găzdui şi o parte a Bibliotecii Judeţene. “Acolo va exista o sală multimedia, dotată cu zece calculatoare, unde mureşenii vor avea acces gratuit la Internet. De asemenea, toate cărţile şi publicaţiile de Drept, incluzând Monitorul Oficial vor fi mutate acolo. Vom amenaja un “American Corner”, unde vor exista cărţi de cultură americană, dar şi o sală de lectură pentru publicaţiile periodice şi una pentru conferinţe cu circa 100 de locuri”, a spus Monica Avram, directorul Bibliotecii Judeţene Mureş.

Instalaţie termică de circa un milion de euro

Lucrările la noul sediu sunt în derulare, momentan lucrându-se la instalaţiile sanitare şi la sistemul electric. Consilierii doresc însă şi schimbarea vechiului sistem de încălzire centrală pe gaz cu altul bazat pe surse de energie regenerabilă.

Valoarea investiţiei este de 984.202 de euro, din care Consliului Judeţean ar urma să asigure 10%, restul fiind suportat de Ministerul Mediului. “Varianta care ni s-a recomandat este cea cu pompe de căldură şi panouri solare, fiind singura ce se poate adapta clădirii, care e monument istoric”,a precizat Cristian Chirteş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite