Târgu-Mureş: Sediu pentru Facultatea de Medicină Dentară, inaugurat azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Conducerea UMF
Târgu-Mureş: Conducerea UMF

O bibliotecă universitară specială va fi inaugurată săptămâna viitoare. După investiţii de 43 milioane de lei, UMF va avea centru integrat de medicină dentară, complex sportiv şi spaţii de cazare cu microcantină.

Noul sediu al Facultăţii de Medicină Dentară a fost inaugurat astăzi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, parte a celor trei mari proiecte de investiţii recent finalizate sau în curs de derulare  la UMF, care se ridică la suma totală de 43 de milioane lei. “Este cea mai mare realizare din ultimii ani la universitatea noastră, este una dintre cele mai moderne la ora actuală din ţară”, a spus rectorul UMF, Constantin Copotoiu.  În cadrul procesului de redefinire a UMF vor fi create săli de curs, amfiteatre, laboratoare didactice şi de cercetare, iar un corp de clădire va face legătura cu un cămin studenţesc aflat şi el în execuţie. Aceste spaţii  permit realizarea unei infrastructuri complete destinată ciclului I de studii universitare, licenţă, precum şi a cilcurilor de studii postuniversitare, de master şi doctorat.

Proiecte pe 2010


Începând de ieri şi până pe 16 decembrie, la UMF se desfăşoară o serie întreagă de activităţi, în cadrul zilelor univesităţii. Rectorul Constantin Copotoiu a prezentat raportul anual şi a anunţat că săptămâna viitoare va fi inaugurată şi o nouă bibliotecă pentru UMF. “Anul acesta de curând s-a luat în primire şi cantina, e în construcţie biblioteca şi 28 de camere de locuit. Cantina este printre cele mai moderne pe care le-am văzut, biblioteca o vom inaugura săptămâna viitoare, sperăm că prin aceste realizări studenţii vor fi deplin mulţumiţi şi de partea socială”, a declarat Copotoiu.  În perspectivă conducerea UMF vrea pentru 2010 realizarea a două blocuri de locuit în curte, un amfiteatru modern şi un nou sediu pentru Facultatea de Farmacie. “Vom urmări să atragem cât mai mulţi bani, să ne putem dota şi să putem corespunde pentru învăţământ de înaltă performanţă, specialiştii UMF să participe la circuitul mondial de valori”, a încheiat rectorul UMF.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite