Târgu-Mureş: Salina Praid atrage peste 200.000 de turişti anual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200.000 de turişti vizitează anual mina de sare de la Praid, judeţul Harghita, potrivit directorului general Salrom, Lucian Nicolae Duţă. Mina de sare de la Praid ocupă locul întâi ca număr de turişti în topul minelor de sare din ţară.

Potrivit directorului Salrom, citat de cotidianul.ro, mina de sare de la Praid este vizitată anual de peste 200.000 de turişti, fiind urmată apoi de Slănic Prahova, cu peste 150.000 de turişti şi de Salina Târgu Ocna Bacău şi Cacica Suceava.

La Praid turiştii sunt interesaţi de tratamentul de speleoterapie şi climatoterapie, ce presupune inhalarea aerului din mină. Tratamentul este util în cazul bolilor astmatice, bronşitice şi alergice la persoane de la 2 la 60 de ani. Durata tratamentului este de 18 zile.

“Acest tratament subteran se desfăşoară la orizontul «50», aflat la o adâncime de 120 de metri de la suprafaţă. Se recomandă şi gimnastică condusă de un cadru specializat, plimbări şi dozarea efortului fizic. Categoria de vârstă între care oamenii se pot trata este 2-60 ani, aceştia fiind supravegheaţi permanent de către personal medical”, a mai spus Lucian Nicolae Duţă, director general Salrom.

Preţul pentru o zi de tratament în subteran la salina Praid este de 8 lei/zi/adulţi şi 5 lei/zi/copii sau studenţi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite