Târgu-Mureş: Proiecte pentru prevenţia cancerului de sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia „Destina Comune” în parteneriat cu organizaţia americană „Susan G. Komen”  a lansat la Târgu-Mureş un proiect unic în ţară destinat prevenţiei cancerului de sân.

Proiectul prevede instruirea a 16 formatori în domeniul cancerului de sân, care vor fi apoi în stare să realizeze proiecte destinate mureşencelor bolnave de cancer mamar.

„Este un poriect pilot ce se aplică doar în Brazilia şi România, respectiv la Târgu-Mureş. Practic, la finalul cursului, aceşti formatori vor intra în contact cu femeile din oraş, pe care le vor informa despre cancerul la sân şi le vor încuraja să vină la medic”, a precizat Stella Hanusz,  preşedintele “Destine Comune”.

Proiecte pentru copii

Organizaţia americană promite finanţarea a încă două proiecte cu scop similar. „Un proiect se va derula la Reghin în două şcoli unde elevii a patru clase vor fi educaţi în ceea ce priveşte cancerulul de sân. Ei vor fi împărţiţi mai apoi pe grupe şi va trebui să aduncă un număr cât mai mare de mămici, mătuşi, vecine la un consult medical. Grupul care aduce cele mai multe femei la consulaţie câştigă premiul pus în joc, care va fi cel mai probabil un aparat de gimnastică pentru şcoală”, a precizat Stella Hanusz.

Cel de-al doilea proiect prevede instruirea a 150 de medici de familie cu privire la cancerul de sân. Ambele proiecte se ridică la 6000 de dolari şi urmează să fie implementate în lunile următoare.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite