Târgu Mureş: Lefuri cu 8,5% mai mari pentru 2700 de azomureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Lefuri cu 8,5% mai mari pentru 2700 de azomureşeni
Târgu Mureş: Lefuri cu 8,5% mai mari pentru 2700 de azomureşeni

Măririle salariale ale angajaţilor Azomureş ce trebuiau încasate în luna mai vor fi oferite azomureşenilor sub formă de prime

Din 20 octombrie, Consiliul de Administraţie al SC Azomureş a decis mărirea salariilor celor aproape 2700 de angajaţi, cu 8,5 %. Maria Dăndărău, vicepreşedintele Sindicatului ”Alternativa 2002” a arătat că această creştere salarială trebuia să se producă, potrivit contractului colectiv de muncă, în luna mai, însă condiţiile economice au amânat-o.

„Cu o lună în urmă mărirea salarială trebuia să devină efectivă, iar noi chiar ne pregăteam de proteste, de procese etc, când ieri (n.red. marţi 20 octombrie), am fost anunţaţi că ne vin banii. Mărirea e din 1 august, iar sumele, se vor achita ca şi prime, retroactiv” , a precizat Maria Dăndărău.

Decizia a fost confirmată de directorul economic, Angela Podină. „În pofida necazurilor economice, am considerat că e o formă de respect pentru angajaţii noştri să le mărim salariile, iar 8,5% reprezintă cuantumul pe care putem să ni-l permitem, în condiţiile în care piaţa internă de îângrăşăminte e aproape moartă”, a conchis Angela Podină. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite