Târgu-Mureş: Evaziune fiscală de peste 4 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi administratori ai unor societăţi mureşene sunt cercetaţi de procudorii DNA pentru evaziune fiscală. Prejudiciul total adus bugetului de stat este de 4.365.362 lei.

n urma anchetei finalizate astăzi de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor s-a stabilit că în perioada ianuarie 2007-decembrie 2010 cei doi nu au evidenţiat în actele contabile ale societăţilor operaţiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate şi nu au depus deconturile de TVA şi declaraţiile fiscale.

Cei doi sunt acuzaţi şi că ar fi omis cu ştiinţă efectuarea de înregistrări în evidenţele contabile, privind relaţiile comerciale avute şi au retras sume de bani din contul societăţii, pe care le-au folosit în interes personal.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este de 4.365.362 lei. "Fiind stabilit faptul că prejudiciul cauzat este mai mare de 1.000.000 euro, a fost declinată competenţa în favoarea DNA – Serviciul Teritorial Tg.Mureş, reţinându-se în sarcina învinuiţilor săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, folosirea, cu rea credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată", a precizat comisarul Livia Popa, purtător de cuvânt al IPJ Mureş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite